Jelly Bean Boozled Challenge

De Jelly Bean Boozled Challenge is een leuk spel, waarbij je zowel kunt griezelen als kunt lachen. Het is een geweldig en hilarisch spel om met een groep mensen te spelen.

Wonen 2023Wonen 2023

Wat is de Jelly Bean Boozled Challenge?

De Jelly Bean Boozled Challenge is een uitdaging waarbij de deelnemers een assortiment van jelly beans krijgen voorgeschoteld waarbij elke smaak ofwel een heerlijke smaak of een afschuwelijke smaak heeft. De uitdaging is om de juiste smaak te raden zonder dat je de vieze smaak te pakken hebt.

De Jelly Bean Boozled Challenge wordt vaak gespeeld als een spel met vrienden of als een uitdaging op feestjes en evenementen. Het spel bevat een assortiment van jelly beans met verschillende smaken. Bijvoorbeeld, de witte jelly bean kan een heerlijke kokosnootsmaak hebben of een vreselijke bedorven melksmaak. De zwarte jelly bean kan een klassieke drop smaak hebben of een vreselijke skunkspray smaak.

Wat zijn de regels van het spel Jelly Bean Boozled Challenge?

De regels van het spel zijn simpel: elke deelnemer moet een jelly bean uitkiezen en deze proberen zonder te weten welke smaak ze zullen krijgen. Als ze de juiste smaak raden, verdienen ze punten of prijzen. Als ze echter de verkeerde smaak hebben, moeten ze het uitspugen en verliezen ze punten.

De Jelly Bean Boozled Challenge is een leuke en uitdagende manier om je smaakpapillen op de proef te stellen en te lachen met je vrienden. Het is belangrijk om te weten dat sommige van de smaken echt vreselijk kunnen zijn, dus wees voorzichtig en zorg ervoor dat je genoeg water bij de hand hebt om de smaak weg te spoelen als je een slechte jelly bean krijgt.

Kan ik ook voorbeelden zien van Jelly Bean Boozled Challenge?

Ja, er zijn veel video’s van de Jelly Bean Boozled Challenge op YouTube te vinden. Veel YouTubers hebben de uitdaging opgenomen en hun reacties op de smaken gedeeld met hun publiek. Sommige video’s zijn gemaakt als entertainment, terwijl andere video’s meer educatief zijn en tips geven over hoe je het spel kunt spelen.

Als je geïnteresseerd bent in het bekijken van video’s van de Jelly Bean Boozled Challenge, kun je eenvoudig zoeken op YouTube met de zoekterm ‘Jelly Bean Boozled Challenge’. Je zult veel verschillende video’s vinden van mensen die de uitdaging aangaan en hun ervaringen delen. Het kan een leuke manier zijn om te zien hoe anderen reageren op de verschillende smaken en om ideeën op te doen voor het spelen van het spel met je vrienden of familie.

Vanaf welke leeftijd is het spel Jelly Bean Boozled Challenge geschikt?

De fabrikant van het spel, Jelly Belly, geeft aan dat de Jelly Bean Boozled Challenge geschikt is voor kinderen van 13 jaar en ouder en voor volwassenen. Dit komt omdat sommige van de smaken die in het spel voorkomen, zoals Skunkspray of Rotten Egg, echt heel smerig zijn en voor jongere kinderen misschien te intens kunnen zijn.

De geschiktheid van het spel hangt echter af van hoe gevoelig een kind voor smaken is. Sommige kinderen kunnen bijvoorbeeld beter omgaan met intense smaken dan anderen en kunnen dus eerder geschikt zijn om deel te nemen aan de uitdaging.

Als je van plan bent om de Jelly Bean Boozled Challenge te spelen met kinderen onder de 13 jaar, is het verstandig om de smaken van tevoren te bekijken en te beoordelen welke smaken geschikt zijn voor hen en welke niet. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de mildere smaken te gebruiken of om het spel aan te passen aan hun leeftijd en gevoeligheid.

Geef vooral van tevoren aan wat het kind kan verwachten, speel het spel niet zomaar zonder dat het weet dat er heel erg vieze smaken voorbij komen.

Welke kleuren en smaken zijn er in het spel?

De Jelly Bean Boozled Challenge bevat een assortiment van jelly beans in verschillende kleuren en smaken, waarbij elke kleur zowel een lekkere als een vreselijke smaak kan hebben. Hier zijn enkele van de smaken die je in het spel kunt vinden:

 • Groen: Sappige peer of Snot
 • Blauw: Blauwe bes of Tandpasta
 • Bruin: Chocolade pudding of Hondenvoer
 • Oranje: Perzik of Overgeven
 • Wit: Kokosnoot of Bedorven melk
 • Zwart: Drop of Skunkspray
 • Geel: Citroen of Rotte eieren

Er zijn ook andere smaken die kunnen worden opgenomen in het assortiment, afhankelijk van de editie van het spel die je koopt. Bijvoorbeeld, sommige edities kunnen karamel popcorn en schimmelkaas bevatten als smaken.

De smaken van de jelly beans in het spel kunnen dus variëren en de fabrikant, Jelly Belly, voegt soms nieuwe smaken toe of vervangt oude smaken. Dus als je het spel speelt, wees dan voorbereid op verrassingen en misschien nieuwe smaken die je nog niet eerder hebt geproefd.

Hoe kun je aanvullingen kopen voor het spel?

Op gegeven moment zijn je jelly beans die bij je aangekochte spel zitten natuurlijk op. Maar je kunt altijd aanvullingen kopen voor het Jelly Bean Boozled spel. 

Als je het basispakket hebt, kun je extra Jelly Bean Boozled refill packs kopen om de voorraad van de jelly beans aan te vullen. Deze navullingen bevatten een mix van de lekkere en de vreselijke smaken, zodat je het spel kunt blijven spelen zonder het hele spel opnieuw te hoeven kopen.

Daarnaast zijn er ook speciale edities van het spel beschikbaar, met andere smaken en kleuren die niet in het basispakket zitten. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale edities die zijn gebaseerd op populaire films zoals Harry Potter of de Minions. Deze edities bevatten unieke smaken en kleuren, waardoor het spel nog uitdagender en spannender wordt.

De navullingen en speciale edities van het Jelly Bean Boozled spel zijn verkrijgbaar bij verschillende retailers, zowel online als in fysieke winkels.

Welke ingrediënten zitten er in de Jelly Beans?

De Jelly Belly Jelly Beans die worden gebruikt in het spel zijn gemaakt van verschillende ingrediënten. Hier zijn enkele van de belangrijkste ingrediënten die in deze jelly beans worden gebruikt:

 • Suiker
 • Glucosestroop
 • Gemodificeerd zetmeel (maïs)
 • Smaakstoffen
 • Voedingszuur (citroenzuur)
 • Kleurstoffen (afhankelijk van de smaak)
 • Glansmiddel (bijenwas, carnaubawas)

Belangrijk: de Jelly Belly Jelly Beans worden gemaakt in een faciliteit waar ook pinda’s, noten, melk en soja worden verwerkt. Als je allergisch bent voor deze ingrediënten, moet je voorzichtig zijn bij het eten van deze jelly beans.

De Jelly Bean Boozled Challenge jelly beans zijn bedoeld als een spel en niet als voedsel. Je moet ze niet als een vervanging voor een gezonde en uitgebalanceerde voeding zien. Het is belangrijk om altijd een gezond en gevarieerd dieet te volgen en snoep en andere traktaties met mate te eten.