Voor het optimaal beschermen van je huid tegen huidveroudering gebruik je het beste een dagcrème met een beschermingsfactor. Hiermee ben je altijd beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon. 

Wonen 2023Wonen 2023

Wat biedt een dagcrème met een beschermingsfactor (SFP)?

Een dagcrème met beschermingsfactor beschermt je huid tegen de zon en helpt voorkomen dat schadelijke straling leidt tot huidveroudering, zonnebrand en zelfs huidkanker.

Er zijn verschillende soorten dagcrèmes met SPF beschikbaar, en het is belangrijk om een crème te kiezen die past bij jouw huidtype. Zo zijn er crèmes die speciaal ontwikkeld  zijn voor de droge, gevoelige of vette huid. Het is dus belangrijk om te kijken naar de specifieke behoeften van jouw huid.

Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat een hogere SPF niet per se beter is. Een SPF 30 biedt bijvoorbeeld al 97% bescherming tegen de zon, terwijl een SPF 50 slechts een paar procent extra bescherming biedt. Kies dus een SPF die past bij jouw huidtype en levensstijl.

Houd er ook rekening mee dat een dagcrème met SPF geen vervanging is voor zonbescherming. Als je langdurig in de zon gaat, is het belangrijk om extra maatregelen te nemen, zoals het dragen van beschermende kleding en het vermijden van direct zonlicht tijdens de heetste uren van de dag.

Al met al kan een dagcrème met een beschermingsfactor een handige manier zijn om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen en vroegtijdige huidveroudering te voorkomen. Kies een crème die past bij jouw huidtype en levensstijl en zorg ervoor dat je nog steeds extra maatregelen neemt om je huid te beschermen als je langdurig in de zon bent.

Welke merken dagcrèmes hebben een beschermingsfactor?

Er zijn veel merken die dagcrèmes met beschermingsfactor (SPF) aanbieden. Hieronder staan enkele voorbeelden:

 • La Roche-Posay: Dit merk heeft verschillende lijnen met dagcrèmes die SPF bevatten, waaronder de Anthelios-lijn en de Hyalu B5-lijn.
 • Neutrogena: Dit merk biedt verschillende dagcrèmes met SPF aan, waaronder de Hydro Boost Water Gel en de Rapid Wrinkle Repair-lijn.
 • Nivea: Nivea heeft verschillende dagcrèmes met SPF in het assortiment, waaronder de Nivea Essentials-lijn en de Q10-lijn.
 • Eucerin: Dit merk biedt verschillende dagcrèmes met SPF aan, waaronder de Hyaluron-Filler-lijn en de Sun Sensitive Protect-lijn.
 • Garnier: Garnier heeft verschillende dagcrèmes met SPF in het assortiment, waaronder de SkinActive-lijn en de Ambre Solaire-lijn.
 • L’Oreal: L’Oreal biedt verschillende dagcrèmes met SPF aan, waaronder de Revitalift-lijn en de Age Perfect-lijn

Welke merken hebben bieden dagcrèmes met een beschermingsfactor in een tube?

Wij raden aan om een dagcrème in een tube te gebruiken. Dagcrème gebruik je dagelijks. Door elke dag met je vingers een beetje crème uit de pot te halen, komen er veel bacteriën in je pot met dagcrème. Daar kunnen de bacteriën zich gemakkelijk vermeerderen, wat minder gezond en hygiënisch is.  

Wil je wel dagcrème uit een pot gebruiken, gebruik dan een klein spateltje om de crème uit de pot te halen. Na ieder gebruik was je het spateltje goed af. 

Hieronder een aantal merken handcrème met beschermingsfactor in een tube:

 • Biodermal P-CL-E crème SPF 15: Deze dagcrème bevat een combinatie van vitamine E, C en pro-vitamine B5, en beschermt de huid tegen zowel UVA- als UVB-straling. De crème zit in een tube van 50 ml.
 • Vichy Idéal Soleil Anti-Age crème SPF 50: Deze dagcrème beschermt de huid niet alleen tegen zonnestraling, maar heeft ook een anti-aging werking. De crème zit in een tube van 50 ml.
 • Eucerin Hyaluron-Filler Dagcrème SPF 30: Deze dagcrème bevat hyaluronzuur en beschermt de huid tegen UV-straling en vroegtijdige huidveroudering. De crème zit in een tube van 50 ml.
 • Avène Hydrance Optimale UV Rijke crème SPF 20: Deze dagcrème hydrateert de huid intensief en beschermt de huid tegen UVA- en UVB-straling. De crème zit in een tube van 40 ml.
 • La Roche-Posay Anthelios XL Ultra-Lichte fluide SPF 50+: Deze lichte, niet-vette fluide beschermt de huid tegen zonnestraling en is geschikt voor de gevoelige huid. De fluide zit in een tube van 50 ml.

Kun je deze dagcrèmes ook in de winter gebruiken?

Ja, dagcrèmes met een beschermingsfactor kunnen ook in de winter worden gebruikt. Hoewel de zon in de winter minder fel lijkt dan in de zomer, kan UV-straling nog steeds schadelijk zijn voor je huid, vooral als je op wintersport gaat. Ook kan UV-straling door sneeuw en ijs worden weerkaatst, waardoor de straling nog sterker wordt.

Bovendien kan de koude winterlucht je huid uitdrogen en beschadigen. Een goede dagcrème kan helpen om de vochtbalans van je huid op peil te houden en te beschermen tegen de elementen.

Het is wel belangrijk er rekening mee te houden dat de behoeften van je huid in de winter anders kunnen zijn dan in de zomer. Als je huid in de winter bijvoorbeeld droger aanvoelt dan normaal, kun je overwegen om een rijkere, meer hydraterende dagcrème te gebruiken. Ook is het belangrijk om naast dagcrème met SPF, een goed hydraterend serum of gezichtsolie te gebruiken om je huid extra te voeden en beschermen tegen de koude winterlucht.