Koken voor kerst lijkt vaak een hele klus waar veel mensen tegenop zien of stress over hebben. Maar een kerstmenu hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Hier geven we je 5 ideeën voor gemakkelijke kerstmenu’s die toch heel erg lekker zijn.

Wonen 2023Wonen 2023

Kerstmenu 1: Traditioneel

Voorgerecht: Garnalencocktail

  • Ingrediënten: Garnalen, cocktailsaus (kant en klaar), sla, citroen.
  • Bereidingswijze: Meng de garnalen met cocktailsaus. Serveer op een bedje van sla en garneer met een schijfje citroen.

Hoofdgerecht: Kalkoen met Cranberrysaus

  • Ingrediënten: Kalkoen, cranberrysaus (kant en klaar), aardappelpuree (zelfgemaakt of kant en klaar), sperziebonen.
  • Bereidingswijze: Rooster de kalkoen, serveer met cranberrysaus, aardappelpuree en gestoomde sperziebonen.

Dessert: Kerststronk

  • Ingrediënten: Chocoladebiscuit, botercrème, chocoladeglazuur.
  • Bereidingswijze: Bereid de kerststronk volgens dit recept

Kerstmenu 2: Italiaans

Voorgerecht: Caprese Salade

  • Ingrediënten: Tomaat, mozzarella, basilicum, olijfolie, balsamicoazijn.
  • Bereidingswijze: Snijd tomaten en mozzarella, leg ze om en om op een schaal, bestrooi met basilicum, besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn.

Hoofdgerecht: Lasagne

  • Ingrediënten: Lasagnebladen, gehakt, tomatensaus, bechamelsaus, kaas.
  • Bereidingswijze: Maak lagen van lasagnebladen, gehakt, tomatensaus, bechamelsaus en kaas. Bak in de oven.

Dessert: Tiramisu

  • Ingrediënten: Mascarpone, koffie, lange vingers, cacaopoeder.
  • Bereidingswijze: Doop lange vingers in koffie, maak lagen met mascarpone, bestrooi met cacaopoeder. Laat opstijven in de koelkast.

Kerstmenu 3: Visliefhebbers

Voorgerecht: Zalmrolletjes

  • Ingrediënten: Gerookte zalm, roomkaas, dille.
  • Bereidingswijze: Smeer roomkaas op plakjes gerookte zalm, rol op en garneer met dille.

Hoofdgerecht: Gebakken Zeebaars

  • Ingrediënten: Zeebaarsfilet, citroen, olijfolie, kruiden.
  • Bereidingswijze: Bak zeebaarsfilet in olijfolie, citroensap en kruiden naar smaak.

Dessert: Citroen Panna Cotta

  • Ingrediënten: Room, suiker, gelatine, citroen.
  • Bereidingswijze: Verwarm room, suiker en citroensap. Voeg gelatine toe en laat opstijven in glaasjes.

Kerstmenu 4: Vegetarisch

Voorgerecht: Gevulde Champignons

  • Ingrediënten: Champignons, roomkaas, knoflook, peterselie.
  • Bereidingswijze: Meng roomkaas, knoflook en peterselie. Vul champignons en bak in de oven.

Hoofdgerecht: Geroosterde Groentenquiche

  • Ingrediënten: Bladerdeeg, eieren, room, diverse groenten, kaas.
  • Bereidingswijze: Bekleed een taartvorm met bladerdeeg, vul met gemengde groenten, eimengsel en kaas. Bak in de oven.

Dessert: Appel Crumble

  • Ingrediënten: Appels, kaneel, suiker, havermout, boter.
  • Bereidingswijze: Maak een vulling van appels, suiker en kaneel. Bedek met een mengsel van havermout en boter. Bak tot het knapperig is.

Kerstmenu 5: Aziatisch

Voorgerecht: Spring Rolls met Garnalen

  • Ingrediënten: Rijstvellen, garnalen, groenten, noedels, sojasaus.
  • Bereidingswijze: Vul rijstvellen met garnalen, groenten en noedels. Serveer met sojasaus.

Hoofdgerecht: Teriyaki Kip

  • Ingrediënten: Kipfilet, teriyakisaus, rijst, broccoli.
  • Bereidingswijze: Bak kipfilet en meng met teriyakisaus. Serveer met gestoomde rijst en broccoli.

Dessert: Mango Sticky Rice

  • Ingrediënten: Kleefrijst, mango, kokosmelk, suiker.
  • Bereidingswijze: Kook kleefrijst en serveer met plakjes mango en een saus van kokosmelk en suiker.