Hoe verkoop je spullen op de vrijmarkt op koningsdag?

In bijna alle gemeenten in Nederland is het op Koningsdag de gewoonte om een vrijmarkt te houden. Kinderen mogen dan spulletjes verkopen vanaf een vastgestelde plaats binnen hun gemeente. Hoe verkoop je nu het beste je spullen op de vrijmarkt?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Wat is een vrijmarkt?

Een vrijmarkt is een plek waar je je tweedehands spulletjes kunt verkopen, zonder dat er heel veel regeltjes of veel kosten aan verbonden zijn. Op sommige plekken mogen alleen kinderen hun spullen verkopen op de vrijmarkt en meestal is er ook alleen op Koningsdag de mogelijkheid om spullen te verkopen op een vrijmarkt. 

Kijk voor alle regels met betrekking tot de vrijmarkt op Koningsdag op de website van de gemeente waar je woont. Als je spullen wilt verkopen op de vrijmarkt op Koningsdag, mag je in de regel vanaf 06.00 uur een plaats innemen. Je kunt vooraf geen plaats reserveren en je mag alleen verkopen in het gebied dat is aangeduid als “vrijmarkt”. Op de plattegrond zie je waar dat is.

Er zijn geen specifieke spullen die je moet hebben om te verkopen op de vrijmarkt. Je kunt alles verkopen wat je wilt. Wel zijn er uitzonderingen zoals bederfelijke waar die niet verkocht mogen worden in sommige gemeenten. Dus eten of drinken verkopen is niet altijd toegestaan. 

Welke spullen verkopen goed op de vrijmarkt?

Er zijn geen specifieke spullen die goed verkopen op de vrijmarkt op Koningsdag. Het hangt af van de vraag en het aanbod op de dag zelf.

Er zijn wel een aantal ideeën die je kunt overwegen om te verkopen zoals zelfgemaakte dingen zoals armbandjes, broches, kettingen, zeepjes en stekjes van planten. Ook kun je kleding, speelgoed en spullen voor woondecoratie verkopen.

Er zijn veel verschillende items die populair zijn om te verkopen op de vrijmarkt op Koningsdag. Hier zijn een paar voorbeelden:

 1. Kleding en accessoires
 2. Speelgoed
 3. Boeken
 4. Elektronica
 5. Meubels
 6. Decoraties

Hoe bepaal je de prijs voor je spullen?

Er zijn verschillende manieren om de prijs van je spullen te bepalen op de vrijmarkt op Koningsdag. Een goede manier is om te kijken naar de waarde van het item en hoeveel je er oorspronkelijk voor hebt betaald. Je kunt ook kijken naar de prijzen van vergelijkbare items op de markt.

Een andere manier is om een vaste prijs te hanteren voor alle items die je verkoopt. Dit kan handig zijn als je veel verschillende soorten spullen verkoopt.

Je kunt met kleine stickertjes de prijzen op je items plakken. Soms zullen mensen vragen of je het item voor minder wilt verkopen, je kunt dan zelf kiezen of je dat wel of niet wilt. 

Voor welke leeftijd is het leuk om spullen te verkopen op de vrijmarkt?

Het verkopen van spullen op de vrijmarkt op Koningsdag is leuk voor alle leeftijden! Het is een leuke manier om wat extra geld te verdienen en om te genieten van de feestelijke sfeer.

Voor gezinnen is het extra leuk om met zijn allen op de vrijmarkt te staan met allerlei spullen die elk gezinslid bij elkaar heeft gezocht en samen te genieten van de sfeer van Koningsdag. 

Waar moet je rekening mee houden?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je spullen gaat verkopen op de vrijmarkt op Koningsdag. Hier zijn een paar tips:

 1. Zorg dat je vroeg aanwezig bent om een goede plek te bemachtigen.
 2. Neem genoeg kleingeld mee om wisselgeld te kunnen geven.
 3. Zorg dat je spullen schoon en netjes zijn.
 4. Maak duidelijke prijskaartjes voor je spullen.
 5. Wees vriendelijk en behulpzaam naar klanten toe.

Ik hoop dat dit antwoord je helpt! Laat het me weten als je nog vragen hebt.

Is het handig zelf geld mee te nemen ?

Ja, het is handig om zelf geld mee te nemen als je spullen gaat verkopen op de vrijmarkt op Koningsdag. Zorg dat je genoeg kleingeld hebt om wisselgeld te kunnen geven. En misschien wil je ook zelf wat kopen bij de andere kraampjes op de vrijmarkt. 

Wat als het regent op Koningsdag?

Als het regent op Koningsdag en je hebt een plek op de vrijmarkt, dan is het handig om een tent, grote paraplu’s of een waterdichte parasol mee te nemen om je spullen droog te houden. Zorg ook dat je spullen goed zijn verpakt zodat ze niet nat worden. 

Tot hoe laat duurt de vrijmarkt?

De vrijmarkt op Koningsdag duurt meestal tot het einde van de middag of het begin van de avond. Dit kan per stad verschillen, dus het is handig om even te checken wat de exacte tijden zijn in jouw stad. De tijden vind je op de website van jouw gemeente.

Zijn er regels voor de vrijmarkt?

Ja, er zijn regels waar je je aan moet houden als je spullen gaat verkopen op de vrijmarkt op Koningsdag. Hier zijn een paar van de belangrijkste regels:

 1. Je mag alleen tweedehands spullen verkopen.
 2. Je mag geen eten of drinken verkopen.
 3. Je mag geen alcohol verkopen.
 4. Je mag geen illegale spullen verkopen.

Het is handig om even te checken wat de exacte regels zijn in jouw stad voordat je gaat verkopen.

Hoeveel kost het om een plek te huren?

De kosten voor het huren van een plek op de vrijmarkt op Koningsdag verschillen per stad. In sommige gemeenten is het gratis om een plek te huren, terwijl je in andere steden moet betalen. Het is handig om even te checken wat de kosten zijn in jouw woonplaats.