In de maand januari zijn je kerstdecoraties en je kerstboom opgeruimd en ziet je woonkamer er wat leeg en kaal uit. In januari wil je daarom je huis opnieuw gezellig maken. Je kunt natuurlijk, zoals er reclame wordt gemaakt, een mooie nieuwe plant binnenhalen, maar er zijn nog zoveel meer leuke ideeën voor decoraties in de maand januari. 

Wonen 2023Wonen 2023

Winterse bloemstukken

In januari zie je ze al volop in de winkels. Winterse bloemstukken met een knipoog naar de lente. Nog leuker is om je eettafel, salontafel of dressoir te versieren met een zelfgemaakt bloemstuk van witte bloemen zoals rozen of tulpen en voeg wintergroen toe voor een frisse uitstraling.
Sfeervolle Kaarsen

Natuurlijk kun je gewoon lekker doorgaan met het branden van kaarsjes in de maand januari. Je kunt zelf creatief aan de slag door kaarsen in verschillende maten en vormen op dienbladen of in glazen lantaarns te plaatsen. Witte, zilveren of blauwe kaarsen kunnen een vredige winterse sfeer creëren. Maar je kunt ook met warme en gouden tinten werken en geurkaarsen frisse geuren gebruiken. 

Winterse kussens en dekens

In de maand januari is het vaak kouder dan in de donkere decembermaand. Maak je bank gezellig met een warme plaid en kussenslopen in dezelfde kleuren. Het is leuk om de kleuren af te stemmen op de kleuren van je kaarsen op tafel. 

Je kunt ook prachtige winterse kussenhoezen kopen, waarop een winterse afbeelding is afgedrukt. Dat geeft meteen nog extra sfeer aan je interieur. 

 

Winterse muurdecoraties

Om een echt winters gevoel te creëren is het erg leuk om winterse landschappen aan de muur te hangen. Je kunt eigen foto’s gebruiken wanneer je die hebt, maar je kunt ook hele mooie afbeeldingen op canvas kopen waarmee je je muren kunt decoreren.

Winterse geurverspreiders 

Gebruik geurverspreiders met winterse geuren zoals kaneel of pepermunt om de lucht in huis op te frissen.

Winterse Fruitmand

 Vul een mooie schaal met winterse vruchten zoals sinaasappels, mandarijnen en cranberry’s voor een kleurrijk en geurig accent.Winterse versieringen

Je kunt je huis decoreren met winterse versieringen. Plak stickers van sneeuwvlokken op het raam en maak leuke knutsels van bijvoorbeeld schaatsen, een sneeuwpop of maak een slinger van ijspegels. Natuurlijk kun je al deze decoraties ook in de winkel vinden. Maak de sfeer in je huis winters met lichtblauwe en winterse accenten. Dit kun je ook weer doorvoeren in je kaarsen en de kussens. 

Werk met hout

Met een kale houten tak kun je leuke versieringen maken. Hang de tak aan de muur en versier met leuke hangende decoraties, zoals kaarsenhoudertjes of kristallen sneeuwvlokken of pegels. Versier verder met wat namaak wintervogeltjes, zoals een roodborstje of een pimpelmeesje. 

Met takken kun je ook leuke decoraties maken voor in een vaas. Met een bos witgeverfde kale takken in een mooie lichtblauwe vaas krijg je een mooi winters effect. Voor de sfeer kun je er ook nog een snoertje witte ledlampjes in hangen.

Winterse raamstickers

Er zijn mooie winterse raamstickers verkrijgbaar die je na de kerst kunt gebruiken. Winterse landschapjes, sneeuwvlokken en schaatsers zijn online vinden en te bestellen, zodat je ze snel in huis hebt. 

Dennenappels

Een leuk werkje met kinderen is het beschilderen van dennenappels in winterse kleuren. Maak een mix van lichtblauwe, roze en lichtgele dennenappels en zet ze in een mooie witte schaal op tafel.