Nadat jij ook alle filmpjes met het nieuwe ijswonder, de Ninja Creami hebt gezien, heb je er misschien ook eentje op de kop weten te tikken. Maar wat een teleurstelling: je ijs smaakt helemaal niet zo lekker. Ontdek in dit artikel waarom je ijs uit de Ninja Creami niet lekker kan smaken. 

Bol AlgemeenBol Algemeen

Wat is de Ninja Creami IJsmachine?

De Ninja Creami IJsmachine is een veelzijdige ijsmachine waarmee je zelfgemaakte lekkernijen op maat kunt maken – van heerlijk ijs, romige gelato en rijke milkshakes tot sorbets, frozen yoghurt en nog veel meer. Deze machine wordt volop gepromoot op social media, waardoor deze een enorme hype is geworden. Alle resultaten van zelfgemaakt ijs met de Ninja Creami worden hier de hemel in geprezen. 

Meer dan alleen desserts

De Ninja Creami ijsmachine hoef je niet alleen maar voor desserts te gebruiken. Bereid romige smoothiebowls voor het ontbijt of serveer een verfrissende vruchtensorbet als heerlijke middagsnack. Trakteer je kinderen op een zelfgemaakte milkshake en trakteer jezelf op een heerlijk dessert na het avondeten. Met de 7 verschillende functies op de Ninja Creami is er voor elk moment op de dag wat lekkers te maken

Inschenken, invriezen, roeren en genieten

Hoe werkt de Ninja Creami? Heel gemakkelijk! Vul gewoon alle ingrediënten in één van de handige dessertbakjes en vries ze 24 uur in. Vlak voor het serveren plaats je het dessertbakje in de buitenste schaal, bevestig de messen en de deksel en plaats je het in de ijsmachine. De roterende messen veranderen de bevroren basis in een romige traktatie met één druk op de knop! Geniet meteen van deze romige, zachte traktatie of vries hem in voor later.

Waarom smaakt mijn ijs niet lekker? 

Door het gemak van de Ninja Creami, wordt er op social media getoond hoe je van van alles wat eet- of drinkbaar is heerlijk romig ijs kunt maken. En hier zit nu het probleem. Veel mensen die de Ninja Creami hebben aangeschaft vinden het zelfgemaakte ijs enorm tegenvallen. 

Om te beginnen zal iets wat van nature geen romige textuur heeft nooit romig worden. Zie je iemand die een blik cola zero in het bakje van de Ninja giet, deze vervolgens in de vriezer stopt en er daarna heerlijk ijs van maakt? De smaak hiervan zal niet zijn wat je ervan verwacht. Het is niet zoet genoeg en het is vooral niet romig. In het beste geval zul je er een soort sorbetachtig ijs met een wat grove structuur van krijgen. Maar het smaakt enorm waterig en niet lekker zoet. 

Hetzelfde geldt voor wanneer je er alleen maar bijvoorbeeld zoiets als Optimel in gooit. Optimel is niet romig, en zal het ook niet worden als het in de Ninja Creami gaat. 

Tips voor echt lekker ijs uit de Ninja Creami

Wil je echt lekker ijs uit de Ninja Creami? Volg dan onderstaande tips. En dan heb je echt wel lekker ijs, wat vergelijkbaar is met het schepijs wat je in de winkel koopt. 

  • Zorg ervoor dat je de gevulde Ninja Creami bakjes minstens 24 uur in de vriezer laat voordat je ze gebruikt. Dit zorgt voor een betere textuur en consistentie van je ijs.
  • Haal het bakje ijs een kwartiertje voordat je het in de machine doet uit de vriezer. Dit voorkomt ook dat je machine beschadigd raakt doordat het ijs te hard is. 
  • Gebruik volle melk, room of kokosmelk voor een romiger resultaat. Je kunt ook yoghurt, kwark of plantaardige melk gebruiken voor een lichter alternatief. Maar houd er dan rekening mee dat het ijs minder romig wordt. 
  • Voeg suiker, honing, agavesiroop of een andere zoetstof toe naar smaak. Je kunt ook stevia, erythritol of een andere natuurlijke zoetstof gebruiken als je suikervrij wilt gaan. Bevroren voedsel heeft altijd meer zoet nodig om echt lekker te smaken dan niet bevroren voedsel. 
  • Maak je een sorbet, gebruik dan alleen fruit wat je vooraf in de blender hebt vermalen. Alleen dan krijg je ijs met een fijne structuur. 
  • Experimenteer met verschillende smaken en aroma’s. Je kunt vers of bevroren fruit, noten, chocolade, koekjes, snoep, specerijen, extracten of siropen toevoegen om je ijs een unieke twist te geven.
  • Voeg extra’s toe nadat je het ijs hebt gecreëerd. De Ninja Creami heeft een speciaal programma om extra ingrediënten zoals chocoladestukjes, noten of fruit gelijkmatig over de bak te verdelen. Dit geeft je ijs een extra crunch en smaak.
  • Voeg niet teveel vocht toe als je ijs wat poederig is na de eerste spin. Je ijs kan dan opeens heel dun zijn na de respin.
  • IJs wat je over hebt kan gewoon weer terug in de vriezer. Wil je het opnieuw gebruiken doe het dan gewoon weer in het apparaat om het weer zacht en smakelijk te maken. 
Biologische thee