Maak je eigen natuurlijke lipscrub

Je lippen zijn een opvallend kenmerk van je gezicht en ze verdienen de juiste verzorging. Eén van de beste manieren om je lippen zacht, glad en gezond te houden, is door regelmatig gebruik te maken van een lip scrub. In dit artikel leer je alles over lip scrubs, waarom ze belangrijk zijn voor je lipverzorging en hoe je gemakkelijk je eigen natuurlijke lip scrub kunt maken voor een stralende glimlach.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Wat is een lip scrub?

Een lip scrub is een cosmetisch product dat speciaal is ontworpen om dode huidcellen, droge velletjes en onzuiverheden van de lippen te verwijderen. Het is een exfoliërend middel dat de lippen gladder en zachter maakt, waardoor lipproducten, zoals lippenstift en lipgloss, beter en gelijkmatiger kunnen worden aangebracht.

Waarom is een lip scrub belangrijk om te gebruiken?

Onze lippen hebben dunne en gevoelige huidlagen, waardoor ze gevoeliger zijn voor uitdroging en scheurtjes. Wanneer dode huidcellen zich ophopen op het oppervlak van de lippen, kunnen ze er ruw en schilferig uitzien en zelfs barsten veroorzaken. Lip scrubs bieden verschillende voordelen, waaronder:

 • Exfoliatie: Door regelmatig te scrubben, worden dode huidcellen verwijderd, waardoor je lippen zijdezacht en gezond blijven.

 • Hydratatie: Een lip scrub bereidt je lippen voor op een betere opname van vochtinbrengende producten, waardoor je lippen goed gehydrateerd blijven.

 • Verbeterde lippenmake-up: Een gladde lipbasis maakt het aanbrengen van lippenstift, lipgloss en andere lipproducten veel gemakkelijker en zorgt voor een langdurige en gelijkmatige kleur.

 • Stimulatie van doorbloeding: Tijdens het scrubben worden de lippen zachtjes gemasseerd, wat de doorbloeding stimuleert en ze er voller en gezonder laat uitzien.

Hoe kom je aan een lip scrub product?

Er zijn diverse merken lip scrub op de markt die je kunt krijgen waarvan sommigen in een potje en anderen in een handige stick. Deze producten zijn gemakkelijk in gebruik, maar je kunt ook eenvoudig zelf je lip scrub. En ook nog eens alleen maar met natuurlijke ingrediënten!

Maak zelf je natuurlijke lip scrub!

Nu je de voordelen van lip scrubs begrijpt, wil je misschien ook je eigen natuurlijke lip scrub maken. Het goede nieuws is dat het heel eenvoudig is en dat je waarschijnlijk alle benodigde ingrediënten al in je keuken hebt. Dit recept voor lip scrub maak je snel en het gebruik is gemakkelijk.

Ingrediënten:

 • 1 eetlepel bruine suiker
 • 1 theelepel kokosolie (of amandelolie, olijfolie)
 • 1/2 theelepel honing
 • 1/4 theelepel vanille-extract (optionee

Instructies:

 • Stap 1: Meng de ingrediënten. Neem een kom en meng de bruine suiker, kokosolie, honing en vanille-extract (indien gebruikt) samen. Roer goed totdat alle ingrediënten goed zijn gecombineerd.
 • Stap 2: Controleer de consistentie. Als de scrub te droog is, voeg dan wat meer kokosolie toe. Als het te nat is, voeg dan een beetje meer suiker toe totdat je de gewenste consistentie hebt bereikt.
 • Stap 3: Breng de lip scrub aan. Breng een kleine hoeveelheid van je zelfgemaakte lip scrub aan op je lippen en masseer het voorzichtig in cirkelvormige bewegingen. Doe dit gedurende 1-2 minuten om dode huidcellen los te maken en de doorbloeding te stimuleren.
 • Stap 4: Spoel af en hydrateer. Spoel je lippen af met lauwwarm water en dep ze voorzichtig droog. Breng daarna een vochtinbrengende lippenbalsem of -olie aan om je lippen gehydrateerd te houden.

Tips voor het gebruik van lip scrubs

 • Gebruik een lip scrub maximaal twee tot drie keer per week om overmatige exfoliatie te voorkomen.
 • Als je lippen gebarsten of ontstoken zijn, of als je een koortslip hebt, vermijd dan het gebruik van een lip scrub totdat ze genezen zijn.
 • Zorg ervoor dat je lippenbalsem of lip olie aanbrengt na het gebruik van de lip scrub om je lippen gehydrateerd te houden.
 • Wil je de lip scrub meerdere malen gebruiken, bewaar deze dan in een luchtdichte container. Gebruik nooit je vingers om de lip scrub eruit te halen, zodat je geen bacteriën in je voorraad lip scrub overbrengt. Bewaar het product niet te lang. Na een paar weken gebruik is het verstandig om het restant weg te gooien en nieuwe lip scrub te maken. 

Conclusie

Lip scrubs zijn een onmisbaar onderdeel van lipverzorging. Ze helpen je lippen gezond en zacht te maken en zijn een goede basis voor het mooi aanbrengen van je favoriete lipproducten. Door je eigen natuurlijke lip scrub te maken, kun je genieten van de voordelen van exfoliatie zonder schadelijke chemicaliën. Geef je lippen de aandacht die ze verdienen en straal met een prachtige glimlach dankzij je gladde en gezonde lippen!