Droogshampoo: een handig alternatief voor haren wassen

Als je weinig tijd hebt om je haar te wassen, of als je haar er snel vettig uitziet, dan is droogshampoo een handig alternatief voor je haren wassen. Het is een poeder of spray die je op je haar aanbrengt om overtollige olie en vuil te absorberen, waardoor je haar er weer fris uitziet en aanvoelt zonder het gebruik van water.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Hoe werkt droogshampoo?

Droogshampoo werkt door ingrediënten te bevatten die overtollig talg en vuil absorberen. De meest voorkomende ingrediënten zijn zetmeel, maïsmeel, rijstzetmeel en talk. Wanneer je het op je haar aanbrengt, hechten deze ingrediënten zich aan de oliën en vuildeeltjes in je haar en worden ze weggeborsteld of uitgekamd, waardoor je haar er schoon en fris uitziet.

Wanneer kun je droogshampoo gebruiken?

Droogshampoo kan worden gebruikt wanneer je geen tijd of gelegenheid hebt om je haar te wassen, bijvoorbeeld als je haast hebt of op reis bent. Het kan ook worden gebruikt om het aantal wasbeurten per week te verminderen, waardoor je haar minder vaak wordt blootgesteld aan het uitdrogende effect van gewone shampoo en het gezonder blijft.

Natuurlijk moet je nog wel je haar ook met water en shampoo blijven wassen, droogshampoo is slechts een tussenoplossing. Maar de kwaliteit van droogshampoo’s wordt wel steeds beter, waardoor ze ook echt handig zijn om te gebruiken. 

Hoe gebruik je droogshampoo?

Droogshampoo kan op verschillende manieren worden gebruikt, afhankelijk van het type en de vorm van het product dat je kiest. Hier zijn de basisstappen om droogshampoo aan te brengen:

 • Schud de fles goed voordat je het product aanbrengt.
 • Houd de fles ongeveer 20-30 cm van je hoofd en verdeel het product gelijkmatig over de wortels van je haar.
 • Laat het product een paar minuten intrekken om het overtollige talg en vuil op te nemen.
 • Borstel of kam je haar om het overtollige product en vuil te verwijderen.
 • Style je haar zoals gewoonlijk.

Lees ook altijd de aanwijzingen op de verpakking van de droogshampoo die je hebt gekocht.

Welke soorten droogshampoo zijn er?

Droogshampoo is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder poeder, spray en foam. Poedervormige droogshampoo wordt meestal geleverd in een fles met een schuddeksel, terwijl spray- en foamdroogshampoo worden geleverd in sprayflacons en spuitbussen. Sommige droogshampoos zijn ook speciaal ontwikkeld voor verschillende haarkleuren, zodat je altijd een droogshampoo kunt gebruiken die bij je haarkleur past.

Wat zijn de beste merken droogshampoo?

Er zijn veel verschillende merken droogshampoo op de markt, maar hieronder beschrijven we een aantal van de beste merken:

 • Batiste: Dit merk is één van de meest populaire droogshampoo’s ter wereld en biedt een breed scala aan geuren en formules voor verschillende haartypes en -kleuren.
 • Living Proof: Dit merk biedt een geavanceerde droogshampoo die de natuurlijke oliën van je haar niet volledig verwijdert en je haar zacht en glanzend houdt.
 • Klorane: Dit merk biedt een natuurlijke droogshampoo die is gemaakt met extracten van haver, rijstzetmeel en kamfer, die overtollig talg absorberen en je haar zacht en volumineus maken.
 • Bumble and Bumble: Dit merk biedt een droogshampoo die verrijkt is met jojobaolie en panthenol, die je haar hydrateren en beschermen tegen schade.
 • Amika: Dit merk biedt een droogshampoo die is gemaakt met rijstzetmeel en verrijkt is met vitamine C en omega 7-vetzuren, die je haar glanzend en gezond maken.
 • Oribe: Dit merk biedt een luxueuze droogshampoo die verrijkt is met extracten van watermeloen, lychee en edelweiss-bloem, die je haar beschermen tegen schadelijke omgevingsfactoren en je haar zacht en glad maken.
 • Drybar: Dit merk biedt een droogshampoo die is verrijkt met rijstzetmeel en is geformuleerd om je haar er fris en schoon uit te laten zien zonder witte vlekken achter te laten.
 • Kristin Ess: Dit merk biedt een droogshampoo die is ontwikkeld om te werken met alle haartypes en -kleuren, en biedt langdurige frisheid en volume.
 • Andrélon: Dit merk biedt een droogshampoo die speciaal is ontworpen om volume te geven aan fijn haar. Het is verrijkt met collageen en zorgt ervoor dat je haar er voller en dikker uitziet.
 • Kruidvat: Dit huismerk biedt een budgetvriendelijke droogshampoo die geschikt is voor alle haartypes en -kleuren. Het is ontwikkeld om overtollig talg te absorberen en je haar er fris en schoon uit te laten zien.
 • John Frieda: Dit merk biedt een droogshampoo die geschikt is voor fijn haar en die verrijkt is met keratine en acai-bes extracten. Het is ontworpen om volume te geven aan je haar en je haar er voller en dikker uit te laten zien.

Kortom, droogshampoo is een handige oplossing voor mensen die weinig tijd hebben om hun haar te wassen of die hun haar minder vaak willen wassen. Met de verschillende soorten droogshampoo op de markt, is het belangrijk om een merk te kiezen dat past bij je haartype en -kleur, en dat ingrediënten bevat die zacht zijn voor je haar.