Nu eindelijk het druilerige winterweer plaats maakt voor de zon en hogere temperaturen is het tijd om je huis in lentesferen te decoreren. Met onze decoratietips voor de lente tover je een lichte en vrolijke sfeer in je huis en in je tuin tevoorschijn.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Bloemen en planten

De lente is het ideale moment om je huis te decoreren met nieuwe planten en bloemen. Vul je huis met verse bloemen en groene planten om een ​​frisse lentesfeer te creëren. Denk aan tulpen, narcissen, hyacinten, en andere lentebloemen. Plaats ze in mooie vazen of potten en verdeel ze door je huis.Maar ook nieuwe frisse groene bladplanten dragen bij aan een frisse lentesfeer met nieuw groen in huis. 

Lentedekens en kussens:

Vervang zware winterkussens en dekens door lichtere, kleurrijke varianten. Met losse lichte kussenhoezen geef je ineens een andere kleur en sfeer aan je huis. Kies stoffen met bloemmotieven, frisse pasteltinten of heldere kleuren die passen bij het seizoen. 

Voor kille avonden zijn fleecedekentjes op je bank in lichte pasteltinten ideaal. Zo combineer je warmte met een frisse lentelook.

Frisse muurdecoraties

Hang lente-geïnspireerde kunstwerken aan de muur, zoals schilderijen van bloemenvelden, vlinders, vogels, of abstracte ontwerpen met levendige kleuren. Je kunt ook zelf kunstwerken maken met lente-thema.

Het is heel leuk om met acrylverf in pasteltinten een mix van kleuren aan te brengen op een canvas doek. Laat je creativiteit de vrije loop en hang je zelfgemaakte kunstwerk aan de muur. 

Lente-tafelsetting

Creëer een lentegevoel op je eettafel met lichte, luchtige tafelkleden, servetten en serviesgoed. Voeg bloemstukken of kleine potten met lentebloemen toe als tafeldecoratie. 

Je kunt tegenwoordig ook rustig werken met zijden kunstbloemen in je interieur. Kies lentebloemen zoals appelbloesem of sering, of stel een boeket samen van bloemen in lichte pasteltinten. 

Seizoensgebonden kransen

Maak of koop een lentedecoratiekrans voor aan je voordeur of in huis. Gebruik lentebloemen, groenblijvende takken, linten en andere decoraties om een vrolijk welkom te creëren.

Vogelhuisjes en nestjes

Ook je tuin kun je gaan voorbereiden op de lente. Plaats vogelhuisjes in je tuin of op je balkon om vogels aan te trekken. Hang ze op strategische plekken waar je vanuit je huis kunt genieten van het vogelgezang. Je kunt ook decoratieve vogelnestjes in huis ophangen als lentedecoratie.

Verder kun je bloembakken neerzetten met voorjaarsbloemen, zoals hyacinten, narcissen en blauwe druifjes voor een echte lentesfeer. 

Lentegeuren

Gebruik geurkaarsen, luchtverfrissers of essentiële oliën met frisse, bloemige geuren zoals lavendel, jasmijn, roos of citrus om je huis te laten ruiken naar de lente. En natuurlijk gaat er niets boven de geur van echte hyacinten op je tafel. 

Seizoensgebonden knutsels

Laat je creativiteit de vrije loop met lenteknutsels. Maak bijvoorbeeld papieren bloemen, vrolijke slingers van gekleurd papier. Maak slingers van papier van paashaasjes of eieren. Je kunt ook een paaskrans maken en deze decoreren met vers groen en paaseieren. 

Lichtere raamdecoraties

Vervang zware gordijnen door lichtere, luchtigere varianten. Kies voor stoffen met bloemenpatronen of pastelkleuren die het zonlicht filteren en die tegelijkertijd een lentegevoel in huis brengen.

Buitenverlichting

Nu ook de avonden warmer worden is het extra gezellig om ook je tuin te decoreren om meer sfeer te creëren. Hanglantaarns en lichtslingers en steek solarlampjes in de aarde langs  je terras. Kies voor warme, zachte verlichting om een uitnodigende ambiance te creëren.