De Ninja Creami is een veelzijdige en innovatieve ijsmachine die je in staat stelt om allerlei soorten desserts te maken, van roomijs en gelato tot sorbet en smoothie bowls, net als het ijs wat je in de winkel krijgt. En gemakkelijk en snel te maken!  Hier zijn 10 tips om het meeste uit je Ninja Creami te halen:

Bol AlgemeenBol Algemeen
 • Tip 1: Zorg ervoor dat je de basismassa goed mengt voordat je deze in de ijsbakjes doet. Zo voorkom je dat er klontjes of luchtbellen ontstaan die de textuur van je ijsdessert kunnen beïnvloeden.
 • Tip 2: Laat de basismassa minstens 24 uur invriezen voordat je deze in de ijsmachine doet. Zo zorg je ervoor dat de massa goed bevroren is en dat de ijsmachine deze gemakkelijk kan verwerken.
 • Tip 3: Gebruik de juiste functie voor het gewenste dessert. De Ninja Creami heeft 7 vooraf ingestelde programma’s: ijs, gelato, sorbet, smoothie bowl, light ijs, milkshake en extra’s. Elk programma heeft een unieke centrifugeersnelheid en -duur om de optimale textuur te creëren.
 • Tip 4: Experimenteer met verschillende ingrediënten en smaken. Je kunt allerlei soorten fruit, noten, chocolade, koekjes, snoepjes en nog veel meer toevoegen aan je basismassa of als mix-ins gebruiken. Je kunt ook verschillende soorten melk, room, yoghurt of plantaardige alternatieven gebruiken om je dessert aan te passen aan je dieet of voorkeur.
 • Tip 5: Maak gebruik van het meegeleverde receptenboek of zoek online naar inspiratie. De Ninja Creami wordt geleverd met een receptenboek vol met heerlijke ideeën voor desserts. Je kunt ook online zoeken naar meer recepten of tips van andere gebruikers of receptboeken aanschaffen.
 • Tip 6: Maak meerdere porties tegelijk met de drie ijsbakjes. De Ninja Creami wordt geleverd met drie ijsbakjes die elk 470 ml basismassa kunnen bevatten. Je kunt dus drie verschillende smaken of desserts tegelijk maken en bewaren in de vriezer. Zo heb je altijd de smaak bij de hand waar je op dat moment zin in hebt.
 • Tip 7: Gebruik het Re-Spin programma om je dessert zachter te maken. Als je basismassa erg koud is of als je een zachtere textuur wilt, kun je het Re-Spin programma gebruiken om je dessert opnieuw te verwerken. Dit programma draait de massa langzamer en korter dan de andere programma’s, waardoor het dessert smeuïger wordt.
 • Tip 8: Maak je dessert vlak voordat je het wilt serveren of bewaar het in een luchtdichte bak in de vriezer. Het dessert dat uit de Ninja Creami komt is klaar om te eten, maar je kunt het ook in een luchtdichte bak doen en in de vriezer bewaren voor later. Het dessert zal wel iets harder worden naarmate het langer in de vriezer staat, dus je kunt het beste even laten ontdooien voordat je het serveert. Ook kun je het even opnieuw in de Ninja Creami machine doen, dan wordt het ijs weer zachter.
 • Tip 9: Maak je ijsmachine schoon na elk gebruik. De onderdelen van de Ninja Creami zijn gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken. Je kunt ze met de hand afwassen of in de bovenste rek van de vaatwasser doen. Zorg ervoor dat je de onderdelen goed afdroogt voordat je ze weer in elkaar zet.
 • Tip 10: Geniet van je zelfgemaakte dessert! De Ninja Creami geeft je de vrijheid om allerlei soorten desserts te maken die precies naar jouw smaak zijn. Je kunt je creaties delen met je familie of vrienden, of ze lekker zelf opeten. Is je ijs uit de Ninja Creami niet lekker? Lees dan ons artikel hierover hoe je dat kunt oplossen.

10 veelgestelde vragen en antwoorden over de Ninja Creami

 1. Hoe lang duurt het om een dessert te maken met de Ninja Creami? Dat hangt af van het soort dessert dat je wilt maken en hoe koud je basismassa is. Over het algemeen duurt het tussen de 2 en 5 minuten om een ijsdessert klaar te maken met de Ninja Creami. 
 2. Wat is het verschil tussen ijs, gelato, sorbet en andere desserts? Het verschil zit vooral in de ingrediënten en de textuur van de desserts. IJs is gemaakt van melk, room, suiker en smaakstoffen en heeft een romige en luchtige textuur. Gelato is een Italiaanse variant van ijs die minder room en lucht bevat en daardoor rijker en dichter van smaak is. Sorbet is gemaakt van water, suiker en fruit en heeft een lichte en verfrissende textuur. Andere desserts, zoals smoothie bowls, light ijs, milkshakes en extra’s, hebben verschillende ingrediënten en texturen die je zelf kunt aanpassen met de Ninja Creami.
 3. Kan ik plantaardige melk of room gebruiken in plaats van zuivel? Ja, dat kan. Je kunt elke soort melk of room gebruiken die je wilt, zoals amandel-, soja-, kokos- of havermelk of room. Houd er wel rekening mee dat de textuur en smaak van je dessert kunnen veranderen afhankelijk van het soort melk of room dat je gebruikt.
 4. Kan ik suikervrije of caloriearme desserts maken met de Ninja Creami? Ja, dat kan. Je kunt suiker vervangen door andere zoetstoffen, zoals honing, agave, stevia of erythritol. Je kunt ook kiezen voor light ijs, dat minder vet en calorieën bevat dan gewoon ijs. Je kunt ook fruit, noten, zaden of andere gezonde ingrediënten toevoegen aan je dessert om het voedzamer te maken.
 5. Kan ik alcohol toevoegen aan mijn dessert? Ja, dat kan. Je kunt een beetje alcohol toevoegen aan je basismassa of als mix-in gebruiken om je dessert een extra kick te geven. Houd er wel rekening mee dat alcohol het vriespunt verlaagt, waardoor je dessert minder hard wordt. Gebruik daarom niet te veel alcohol en laat je basismassa langer invriezen voordat je deze in de ijsmachine doet.
 6. Hoeveel dessert kan ik maken met één ijsbakje? Dat hangt af van hoe vol je het ijsbakje vult en hoeveel lucht er in je dessert zit. Over het algemeen kun je ongeveer 400 ml dessert maken met één ijsbakje. Dat is genoeg voor ongeveer twee tot vier porties, afhankelijk van hoe groot je ze maakt.
 7. Hoe kan ik mijn dessert bewaren als ik het niet meteen wil opeten? Je kunt je dessert in een luchtdichte bak doen en in de vriezer bewaren voor later. Het dessert zal wel iets harder worden naarmate het langer in de vriezer staat, dus je kunt het beste even laten ontdooien voordat je het serveert.
 8. Hoe kan ik mijn dessert zachter maken als het te hard is geworden in de vriezer? Je kunt het Re-Spin programma gebruiken om je dessert opnieuw te verwerken. Dit programma draait de massa langzamer en korter dan de andere programma’s, waardoor het dessert smeuïger wordt. Je kunt ook een beetje melk of room toevoegen aan je dessert om het zachter te maken.
 9. Hoe maak ik mijn ijsmachine schoon na gebruik? De onderdelen van de Ninja Creami zijn gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken. Je kunt ze met de hand afwassen of in de bovenste rek van de vaatwasser doen. Zorg ervoor dat je de onderdelen goed afdroogt voordat je ze weer in elkaar zet.
 10. Wat moet ik doen als mijn ijsmachine niet goed werkt of een foutmelding geeft? Als je ijsmachine niet goed werkt of een foutmelding geeft, kun je de volgende stappen proberen om het probleem op te lossen:
  • Controleer of de stekker goed in het stopcontact zit en of de stroom is ingeschakeld.
  • Controleer of de ijsmachine goed in elkaar is gezet en of alle onderdelen goed vastzitten.
  • Controleer of de ijsbakjes goed bevroren zijn en of de basismassa niet te hard of te zacht is.
  • Controleer of je het juiste programma hebt gekozen voor het soort dessert dat je wilt maken.
  • Controleer of je niet te veel of te weinig basismassa in de ijsmachine hebt gedaan.
  • Controleer of je niet te veel of te weinig mix-ins hebt toegevoegd aan je dessert.
  • Controleer of er geen ijsblokjes, stukjes fruit, noten of andere harde voorwerpen vastzitten in de ijsmachine.
  • Controleer of de ijsmachine schoon is en geen restjes van vorige desserts bevat.
  • Raadpleeg de handleiding van de ijsmachine voor meer informatie over de mogelijke foutmeldingen en hoe je ze kunt oplossen.
  • Neem contact op met de klantenservice van Ninja als het probleem aanhoudt of als je garantie nodig hebt.