Ga naar de bovenkant van de pagina

De lekkerste piña colada maak je zelf!

Geschreven door Gladys1980 op 29 01 2017. Aantal keer gelezen: 151. Permalink

De lekkerste piña colada maak je zelf!

Categorieën: Eten en Drinken, Cocktails.

Piña colada is een heerlijke Zuid-Amerikaanse cocktail die je gemakkelijk zelf kunt maken. Lekkerder dan je in de gemiddelde bar zult krijgen. Hoe maak je zelf zo’n overheerlijke piña colada?

 

Wat is piña colada?

Piña colada is een cocktail die een aantal hoofdingrediënten bevat: ananasap (piña), kokoswater of kokosmelk en witte rum. Deze cocktail kun je bij iedere bar van een beetje betekenis bestellen en ook in de winkel kun je deze kopen. Een heerlijk drankje, met lekker veel ijs. Ideaal voor een warme zomerse dag, bijvoorbeeld bij de barbecue. Maar ik maak het zelf ook altijd op oudejaarsavond, lekker feestelijk!

Het lekkerste recept voor piña colada

Het allerlekkerste recept heb ik ooit gekregen van een inwoner van het zonnige eiland Aruba.

Ingrediënten:

  • Ananassap (literpak of literfles)
  • Blikje of pakje kokosmelk (400 ml)
  • Blikje gecondenseerde melk
  • Witte rum naar smaak (ca. 75 ml. vind ik voldoende)

Bereidingswijze:

  • Neem een kan met een ruime opening of een ruime kom.
  • Voeg de eerste drie ingrediënten bij elkaar en roer goed door. Je ziet dat de vloeistof een beetje romig is. Na goed roeren zijn de smaken vermengd en heb je ook een heerlijk alcoholvrij drankje voor bijvoorbeeld de BOB. In dat geval kun je voordat je de rum toevoegt de zogenaamde “virgin” cocktail apart houden voor de alcoholvrije drinkers.
  • Voeg vervolgens naar smaak witte rum toe. Let op: wees niet te enthousiast met de rum, anders overheerst deze de heerlijke fruitige smaak van de cocktail.
  • Giet de vloeistof in een fles, bijvoorbeeld een goed omgespoelde colafles van 1,5 liter. Gebruik een trechter, anders loopt de vloeistof aan alle kanten langs de fles en dan wordt het een kliederboel. Laat de fles in de koelkast goed koelen. Serveer de cocktail met crushed ice.

Het beste is om de piña colada pas de volgende dag te serveren. De smaken zijn dan goed vermengd en de cocktail is dan nog lekkerder!

Piña colada zonder toegevoegde suiker

In een blikje gecondenseerde melk zit over het algemeen suiker. Niet iedereen houdt van kunstmatig toegevoegde suiker. Vervang dan het blikje gecondenseerde melk dan door een blikje gecondenseerde melk zonder suiker. Het merk Carnation heeft een ongezoete versie. Dit merk is verkrijgbaar bij toko’s of bij Oosterse winkels zoals Oriental.

Kies dan ook voor een kokosmelk van 99% kokos, verkrijgbaar ook bij dergelijke winkels. Deze kokosmelk is romiger en dat is fijn, want de ongezoete gecondenseerde melk is veel dunner dan de gezoete versie. Zo bereid je toch de lekker romige versie van piña colada.

Geniet ervan!

 


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring