Met een mooie feestdag wil je misschien graag een strapless jurk dragen. Om een strapless jurk op een goede manier te dragen kunnen onze tips en informatie je helpen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Wat is een strapless jurk? 

Een strapless jurk is een jurk die de schouders volledig laten zien. Ze zijn fris en vrouwelijk, en ideaal voor romantische diners, speciale en elegante evenementen zoals een gala, bruiloft of kerstfeest.

Biedt een strapless bh voldoende steun? 

Je zult onder je strapless jurk ook een strapless BH moeten dragen. Als je een strapless bh kiest die de vorm heeft van een zandloper en je borsten goed ondersteunt kan dit heel goed en worden je borsten voldoende ondersteund. Je kunt ook een bh met afneembare bandjes gebruiken.Hoe kun je ervoor zorgen dat de strapless jurk niet afvalt? 

Misschien ben je bang dat je strapless jurk afvalt als je hem draagt. Een goede strapless jurk hoort niet af te zakken, maar je kunt kunt dubbelzijdig plakband gebruiken om je jurk aan je huid te plakken. Je kunt ook een riem of een ceintuur dragen om je taille te accentueren en je jurk op zijn plaats te houden.

Hoe combineer je een strapless jurk met andere kledingstukken?

Je kunt een strapless jurk dragen met een mooie sjaal of een boa. Dit geeft je meer warmte, stijl en variatie. Je kunt ook spelen met verschillende kleuren en patronen.

Hoe kies je de juiste kleur voor je strapless jurk?

De juiste kleur voor je strapless jurk hangt af van je huidskleur, je haarkleur en je persoonlijke voorkeur. Over het algemeen staan lichte kleuren goed bij een lichte huidskleur, terwijl donkere kleuren goed staan bij een donkere huidskleur. Je kunt ook contrast creëren door een kleur te kiezen die tegenovergesteld is aan je huidskleur op het kleurenwiel.

Hoe kies je de juiste lengte voor je strapless jurk? 

De juiste lengte van een strapless jurk hangt af van de gelegenheid, je lichaamsvorm en je comfortniveau. Over het algemeen staan korte jurken goed bij tengere vrouwen, terwijl lange jurken goed staan bij lange vrouwen. Voor formele evenementen kun je beter kiezen voor een langere jurk, terwijl voor informele evenementen een kortere jurk geschikter is.

Hoe verzorg je je strapless jurk? 

Dat hangt af van het materiaal, de kleur en de kwaliteit van je jurk. Over het algemeen kun je je strapless jurk het beste met de hand wassen of naar de stomerij brengen. Gebruik geen bleekmiddel of droger, want dat kan je jurk beschadigen. Strijk je jurk voorzichtig aan de binnenkant, of hang hem op een kleerhanger om de kreukels eruit te laten vallen5.

Hoe draag je een strapless jurk in de winter?

Je kunt een strapless jurk ook in de winter dragen, als je hem goed combineert met warme en stijlvolle kledingstukken en accessoires. Je kunt bijvoorbeeld een dikke trui, een vest, een jas of een mantel over je jurk dragen. Je kunt ook een sjaal, een muts, een hoed of een haarband om je hoofd doen. Vergeet niet om handschoenen, sokken en laarzen te dragen om je handen en voeten warm te houden.

10 handige tips voor het dragen van een strapless jurk

  1. Kies een strapless bh die goed past en je borsten voldoende steun geeft.
  2. Gebruik dubbelzijdig plakband om je jurk op zijn plaats te houden en te voorkomen dat hij afzakt.
  3. Draag een deodorant die je oksels niet wit of zweterig maakt, want je jurk laat veel huid zien.
  4. Pas je jurk van tevoren en doe een paar bewegingen om te zien of hij goed blijft zitten.
  5. Draag grote en opvallende sieraden, zoals een ketting of oorbellen, om je hals en gezicht te accentueren.
  6. Combineer je jurk met een sjaal, een boa, of een blouse voor een aparte stijl. Experimenteer met verschillende kleuren en patronen voor je jurk en je accessoires.
  7. Draag lange handschoenen in dezelfde kleur als je jurk voor een elegant en chic effect.
  8. Kies schoenen die bij je jurk passen en je benen langer laten lijken, zoals hakken of sandaaltjes.
  9. Als een strapless jurk wilt gaan dragen, bereid je dan voor door in de zomer geen bikinibandjes te dragen tijdens het zonnen. Zo houd je een mooie egale schouderpartij.

Bron:

Fashiontrends

Primadonna.com