Je kleding even opfrissen of kreukvrij maken kan eenvoudig met een kledingstomer. Een handzaam apparaat, waarmee je snel resultaat hebt.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Wat kun je een kledingstomer?

Met een kledingstomer kun je kledingstukken en textiel opfrissen, gladstrijken en reinigen zonder ze te beschadigen. Het kan gebruikt worden op een breed scala aan stoffen, zoals zijde, wol, katoen, polyester en meer.

In tegenstelling tot een strijkijzer, gebruikt een kledingstomer alleen maar stoom om kreukels uit kleding te verwijderen. Dit is handig voor delicate stoffen die niet kunnen worden gestreken of geperst, zoals kleding met kralen, pailletten of borduursels.

Een kledingstomer is ook handig voor het opfrissen van kleding die in de kast heeft gehangen en een beetje muf of stoffig is geworden. Het gebruik van een kledingstomer helpt om de geur en frisheid van de kleding te herstellen zonder dat het gewassen hoeft te worden.

Daarnaast kun je een kledingstomer ook gebruiken om kussens, gordijnen, beddengoed en andere soorten textiel te stomen om ze op te frissen en te reinigen.

Haalt een kledingstomer kreukels goed uit je kleding?

Ja, een kledingstomer kan kreukels goed uit kleding halen, maar het kan afhangen van verschillende factoren zoals het type stof, de ernst van de kreukels, de kracht van de stoom en de kwaliteit van de kledingstomer zelf.

Een kledingstomer is vaak effectiever dan een strijkijzer bij het verwijderen van kreukels uit delicate en dunne stoffen zoals zijde, chiffon en organza. Dit komt omdat een kledingstomer de stof niet platdrukt, waardoor het risico op schade aan de stof kleiner is.

Voor dikkere stoffen zoals katoen en linnen kan een kledingstomer ook goed werken, maar het vergt soms iets meer tijd en moeite om de kreukels volledig te verwijderen. Het kan ook helpen om de stof op te spannen of op te hangen tijdens het stomen om het beste resultaat te bereiken.

Een kledingstomer is geen vervanging voor een strijkijzer, vooral als het gaat om het verkrijgen van scherpe vouwen of het verwijderen van hardnekkige kreukels in dikkere stoffen. Maar als je op  een handige en snelle manier je  kleding op wilt frissen en licht gekreukte kleding glad wilt strijken, is een kledingstomer een uitstekende keuze.

Haalt een kledingstomer geurtjes goed weg uit stoffen?

Een kledingstomer kan helpen om onaangename geuren uit kleding en stoffen te verwijderen, maar het is niet zo effectief als het wassen van de kleding of het stomen van de stof door een professionele stomerij.

Als de geur afkomstig is van zweet, rook, parfum of andere vluchtige stoffen, kan een kledingstomer helpen om deze geuren te verminderen of te verwijderen door de stoom door de vezels van de stof te laten gaan en de geur af te breken. Het kan ook helpen om kleding te verfrissen die een tijdje in de kast heeft gehangen en een beetje muf of stoffig ruikt.

Als de geur afkomstig is van hardnekkige vlekken, schimmel of bacteriën, dan is een kledingstomer waarschijnlijk niet voldoende om de geur volledig te verwijderen. In dat geval is het wassen van de kleding met een reinigingsmiddel en water of het naar een professionele stomerij brengen een betere optie.

Haalt een kledingstomer bacteriën goed uit stoffen?

Hoewel een kledingstomer kan helpen bij het verminderen van bacteriën op stoffen en kleding, is het niet zo effectief als het wassen van de stoffen of het naar een professionele stomerij brengen.

De stoom die door een kledingstomer wordt geproduceerd, kan bacteriën doden door de hoge temperaturen en de druk die wordt gebruikt. Dit is vooral handig voor stoffen die niet in de wasmachine kunnen worden gewassen of waarvan de kleuren kunnen vervagen of beschadigd kunnen raken door chemische reinigingsmiddelen.

Echter, als de bacteriën zich diep in de vezels van de stof bevinden, of als er schimmel of andere soorten verontreinigingen zijn, dan kan een kledingstomer niet voldoende zijn om de bacteriën volledig te verwijderen. In dat geval is het wassen van de stoffen met water en reinigingsmiddelen of het naar een professionele stomerij brengen een betere optie.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat een kledingstomer geen vervanging is voor een goede hygiëne en regelmatige reiniging van kleding en stoffen. Het regelmatig wassen van kleding en stoffen met water en reinigingsmiddelen is de beste manier om bacteriën en andere verontreinigingen te verwijderen.

Welke kledingstomers zijn het beste?

Er zijn veel verschillende soorten kledingstomers beschikbaar op de markt, variërend van handstomers tot staande modellen met meerdere functies. Het beste type kledingstomer hangt af van jouw behoeften en voorkeuren. Wil je alleen maar je kleding opfrissen met de kledingstomer of wil beter de kreukels uit je kleding kunnen verwijderen. Hier zijn enkele factoren om te overwegen bij het kiezen van een kledingstomer:

Enkele van de beste merken voor kledingstomers zijn J-2000 van Jiffy, Rowenta Master Valet, Conair ExtremeSteam en PureSteam XL van PurSteam. Het is raadzaam om online reviews te bekijken en te vergelijken om de beste kledingstomer voor jouw behoeften te vinden.

Wil je een kledingstomer aanschaffen? Bol.com biedt een groot assortiment aan kledingstomers. Ga hier meteen naar het Kledingstomer assortiment