Op internet wordt Droomsap vaak aanbevolen als goed middel dat helpt om te kunnen slapen. Droomsap is echter niet zomaar een natuurlijk slaapmiddel zonder gevaar. 

Bol AlgemeenBol Algemeen

Wat is Droomsap?

Droomsap is een drankje dat  kan helpen om beter te slapen. Het is gemaakt van 17% natuurlijke honing, 7 biologisch geteelde kruiden en een lage dosis doxylamine (3,26mg/ml), een antihistaminicum met een slaapverwekkend effect.

Hoe werkt Droomsap?

Droomsap werkt door de activiteit van histamine, een stof die betrokken is bij de regulatie van de slaap-waakcyclus, te verminderen. Doxylamine blokkeert de histaminereceptoren in de hersenen, waardoor je slaperig wordt. De honing en de kruiden hebben ook een kalmerende en ontspannende werking op het lichaam en de geest .

Hoe wordt Droomsap gebruikt? 

Droomsap kan het beste 30 minuten voor het slapengaan worden ingenomen. Schud het flesje goed voor gebruik en drink 10 ml (twee theelepels) met een glas water. Je kunt de dosis aanpassen aan je eigen behoefte, maar neem niet meer dan 20 ml per nacht.

Wat zijn de voordelen van Droomsap? 

Droomsap kan helpen om sneller in slaap te vallen, langer door te slapen en beter uitgerust wakker te worden. Het kan ook je stemming, concentratie en geheugen verbeteren. Droomsap is natuurlijk en niet verslavend.

Wat zijn de bijwerkingen van Droomsap?

Droomsap kan soms bijwerkingen veroorzaken, zoals droge mond, duizeligheid, hoofdpijn, misselijkheid of slaperigheid overdag. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen na een paar dagen. Omdat Droomsap Doxylamine bevat mag het in Nederland niet verkocht worden. De stof wordt in Nederland niet als veilig genoeg beschouwd om dit onbeperkt in de handverkoop in winkels toe te laten. 

Wie mag Droomsap echt niet gebruiken?

Droomsap mag niet gebruikt worden door kinderen jonger dan 12 jaar, zwangere of borstvoedende vrouwen, mensen met een allergie voor een van de ingrediënten, mensen met glaucoom, prostaatproblemen, astma, hart- of leverziekten, of mensen die andere medicijnen gebruiken die slaperigheid veroorzaken. Raadpleeg altijd je arts voordat je droomsap wilt gaan als je een medische aandoening hebt of andere medicijnen gebruikt.

Waar kun je Droomsap kopen? 

Droomsap is te koop via buitenlandse websites. Maar omdat het een niet niet in Nederland toegelaten medicijn betreft raden wij het gebruik ervan af. Droomsap is dus illegaal. De werkzame stof in Droomsap, doxylamine is een antihistaminicum dat slaperigheid verzoorzaakt, maar ook bijwerkingen kan hebben zoals een droge mond, duizeligheid, hoofdpijn en geheugenverlies. Droomsap bevat ook alcohol, wat ook niet aan te bevelen is als slaapmiddel. Daarom is het beter om geen droomsap te gebruiken, maar een veiliger en natuurlijker alternatief te zoeken.

Wat zijn goed alternatieven voor Droomsap?

Een goed alternatief voor Droomsap is Valdispert Nacht, een in Nederland geproduceerd slaapmiddel dat valeriaan en melatonine bevat. Het is 100% veilig en niet verslavend, bevordert de nachtrust en werkt snel. Hop en slaapmutsje zijn ook populaire keuzes om beter te kunnen slapen. 

Heb je last van uitgebreide slaapproblemen? Raadpleeg dan altijd je huisarts.