De lekkerste Piña Colada maak je zelf

Piña Colada is een heerlijk feestelijk drankje dat  je gemakkelijk zelf kunt maken. Lekkerder dan je in de gemiddelde bar zult krijgen. Hoe maak je zelf zo’n overheerlijke Piña Colada?

Wat is Piña Colada?

Piña Colada is een Zuid-Amerikaanse cocktail die een aantal hoofdingrediënten bevat: ananasap (piña), kokoswater of kokosmelk en witte rum. Deze cocktail kun je bij iedere bar van een beetje betekenis bestellen en ook in de winkel kun je deze cocktail in een fles kopen. Een heerlijk drankje, met lekker veel ijs. Ideaal voor een warme zomerse dag, bijvoorbeeld bij de barbecue. Maar ook in de winter een heerlijk drankje voor een feestelijke gelegenheid.

Het lekkerste recept voor Piña Colada

Dit allerlekkerste recept voor Piña Colada komt rechtstreeks van een inwoner van het zonnige eiland Aruba. Zij drinken deze heerlijke cocktail lekker op het strand, bij feestjes en ook speciaal op oudejaarsavond. Ook een leuk idee voor hier in ons land, lekker feestelijk tijdens de koude decemberavond!

Het recept is heel eenvoudig te maken en klaar in een handomdraai:

Ingrediënten:

  • Ananassap (literpak of literfles)
  • Blikje of pakje kokosmelk (400 ml)
  • Blikje gecondenseerde melk
  • Witte rum naar smaak (ca. 75 ml. is voldoende)

Bereidingswijze:

  • Neem een kan met een ruime opening of een ruime kom.
  • Voeg de eerste drie ingrediënten bij elkaar en roer goed door. Je ziet dat de vloeistof een beetje romig is. Na goed roeren zijn de smaken vermengd en heb je ook een heerlijk alcoholvrij drankje voor bijvoorbeeld de BOB of voor de kinderen. In dat geval kun je voordat je de rum toevoegt een deel van wat je nu bereid hebt, de zogenaamde “virgin” cocktail, apart houden voor de alcoholvrije drinkers.
  • Voeg vervolgens naar smaak witte rum toe. Let op: wees niet te enthousiast met de rum, anders overheerst deze de heerlijke fruitige smaak van de cocktail. En de rum die je er eenmaal aan hebt toegevoegd haal je er niet meer uit. Voeg dus de rum toe en proef of de smaak goed is. 
  • Giet de vloeistof in een fles, bijvoorbeeld een goed omgespoelde colafles van 1,5 liter. Gebruik een trechter, anders loopt de vloeistof aan alle kanten langs de fles en dan wordt het een kliederboel. Laat de fles in de koelkast goed koelen. Serveer de cocktail met crushed ice.

Het beste is om de piña colada pas de volgende dag te serveren. De smaken zijn dan goed vermengd en de cocktail is dan nog lekkerder!

Piña Colada zonder toegevoegde suiker

In een blikje gecondenseerde melk zit over het algemeen suiker. Niet iedereen houdt van kunstmatig toegevoegde suiker. Vervang dan het blikje gecondenseerde melk dan door een blikje gecondenseerde melk zonder suiker. Het merk Carnation heeft een ongezoete versie. Dit merk is verkrijgbaar bij toko’s of bij Oosterse winkels zoals Oriëntal.

Kies dan ook voor een kokosmelk van 99% kokos, verkrijgbaar ook bij dergelijke winkels. Deze kokosmelk is romiger en dat is fijn, want de ongezoete gecondenseerde melk is veel dunner dan de gezoete versie. Zo bereid je toch de lekker romige, maar suikervrije versie van Piña Colada.

Vegan pina colada

Gecondenseerde melk is gemaakt van koemelk en is niet vegan. Voor een vegan versie van deze Piña Colada kun je de gecondenseerde melk vervangen door gecondenseerde kokosmelk van het merk Nature’s Charm.

Wat is zwarte knoflook?