Je verjaardag alleen vieren kan een uitdaging zijn, maar ook een kans om jezelf te verwennen en te genieten van je eigen gezelschap. Met deze 10 tips hoe je je verjaardag alleen kunt vieren kun je toch een leuke verjaardag hebben.

Bol AlgemeenBol Algemeen

 10 tips om je verjaardag alleen leuk en speciaal te maken

 1. Trakteer jezelf op een heerlijk ontbijt. Begin je dag met je favoriete eten en drinken, of bestel iets lekkers bij een lokaal café of restaurant. Of laat een heerlijk ontbijtje bij je thuis bezorgen. 
 2. Doe iets wat je leuk vindt. Of het nu gaat om lezen, schilderen, tuinieren, gamen, muziek maken of iets anders, kies een activiteit waar je blij van wordt en die je ontspant. Boek ergens een leuke workshop en ga er lekker op uit.
 3. Maak een wandeling in de natuur. Geniet van de frisse lucht, het zonlicht en de schoonheid van de natuur. Je kunt ook een picknick meenemen of een fiets huren om de omgeving te verkennen.
 4. Verwen jezelf met een spa-behandeling. Boek een massage, een gezichtsbehandeling, een manicure, een pedicure of een andere behandeling die je goed doet voelen. Je kunt ook thuis je eigen spa creëren met kaarsen, aromatherapie, badzout en muziek.
 5. Leer iets nieuws. Volg een online cursus, bekijk een tutorial, lees een boek of luister naar een podcast over een onderwerp dat je interesseert. Je kunt ook een nieuwe hobby of vaardigheid uitproberen, zoals breien, bakken, fotograferen of gitaar spelen.
 6. Kijk een film of serie die je nog niet hebt gezien. Kies iets wat je spannend, grappig, romantisch of inspirerend vindt en nestel je op de bank met een deken en snacks. Je kunt ook een virtuele filmavond organiseren met vrienden of familie via Zoom of Skype. Zo zijn ze toch een beetje bij je.
 7. Bestel je favoriete eten. Laat jezelf niet beperken door wat je in huis hebt of wat je normaal gesproken eet. Bestel iets wat je echt lekker vindt, of het nu pizza, sushi, salade, ijs of iets anders is.
 8. Koop een cadeau voor jezelf. Je verdient het om jezelf te verwennen op je verjaardag, dus koop iets wat je al lang wilt hebben of waar je blij van wordt. Het kan iets praktisch zijn, zoals een nieuwe gadget, kleding of schoenen, of iets leuks, zoals een spelletje, een boek of een sieraad.
 9. Maak contact met mensen die om je geven. Bel, app of videobel met je vrienden, familie of geliefden en laat ze weten dat je aan ze denkt. Je kunt ook kaartjes, e-mails of berichten sturen naar mensen die je al lang niet meer hebt gesproken.
 10. Wees dankbaar voor wat je hebt. Schrijf op waar je dankbaar voor bent in je leven, zoals je gezondheid, je werk, je hobby’s, je huisdieren of andere dingen. Je kunt ook een dankbaarheidsmeditatie doen of een dankbaarheidsdagboek bijhouden.

10 veelgestelde vragen en antwoorden over het alleen vieren van je verjaardag

 1. Is het raar om je verjaardag alleen te vieren? Nee, het is niet raar om je verjaardag alleen te vieren. Het is juist een manier om onafhankelijkheid, zelfvertrouwen en zelfliefde te tonen. Je kunt zelf bepalen hoe je je dag wilt invullen en wat jou gelukkig maakt.
 2. Hoe kan ik mijn verjaardag alleen leuk maken? Je kunt je verjaardag alleen leuk maken door dingen te doen die je leuk vindt, waar je goed in bent of waar je nieuwsgierig naar bent. Je kunt ook dingen doen die je normaal gesproken niet doet, zoals iets nieuws leren, iets avontuurlijks doen of iets creatiefs maken.
 3. Hoe kan ik mijn verjaardag alleen speciaal maken? Je kunt je verjaardag alleen speciaal maken door jezelf te trakteren op iets wat je normaal gesproken niet doet of hebt, zoals een lekker ontbijt, een spa-behandeling, een cadeau voor jezelf of een bijzonder etentje. Je kunt ook speciale herinneringen ophalen, zoals foto’s, video’s of brieven bekijken, of speciale wensen ontvangen, zoals kaartjes, bloemen of ballonnen.
 4. Hoe kan ik mijn verjaardag alleen vieren zonder me eenzaam te voelen? Je kunt je verjaardag alleen vieren zonder je eenzaam te voelen door contact te maken met mensen die om je geven, zoals vrienden, familie of geliefden. Je kunt ze bellen, appen, videobellen of een virtueel feestje organiseren. Je kunt ook contact maken met jezelf, door te mediteren, te schrijven, te lezen of naar muziek te luisteren. 
 5. Hoe kan ik een speciale dag maken van mijn verjaardag alleen? Bedenk een jaardoel voor je nieuwe levensjaar. Misschien wil je nieuwe vrienden maken of een activiteit gaan doen waar je nieuwe mensen ontmoet.. Maak een klein moodboard over je doel en zet deze op een plek waar je regelmatig bent. Zo word je telkens herinnerd aan je doel en blijft je focus erop gericht. Aan het einde van je nieuwe levensjaar kun je terugkijken op wat je hebt bereikt en een nieuw doel stellen voor het komende jaar.
 6. Hoe kan ik mijn verjaardag alleen vieren als ik geen geld heb? Je kunt je verjaardag alleen vieren als je geen geld hebt door gebruik te maken van wat je al hebt of wat gratis is, zoals zelf een lekkere maaltijd koken, een feestelijk kledingstuk uit je kast dragen, je eigen muziek luisteren of je eigen spelletjes spelen. Je kunt ook gebruik maken van gratis bronnen, zoals gratis apps, gratis websites, gratis boeken of gratis films.
 7. Hoe kan ik mijn verjaardag alleen vieren als ik geen vrienden heb? Je kunt je verjaardag alleen vieren als je geen vrienden hebt door jezelf te zien als je eigen beste vriend en jezelf te behandelen zoals je een vriend zou behandelen. Je kunt ook proberen om nieuwe vrienden te maken, door je aan te sluiten bij een online community, een online groep of een online cursus die aansluit bij jouw interesses. Je kunt natuurlijk ook even naar de plaatselijke kroeg en daar een rondje geven omdat je jarig bent. 
 8. Hoe kan ik mijn verjaardag alleen vieren als ik depressief ben? Je kunt je verjaardag alleen vieren als je depressief bent door kleine en haalbare doelen te stellen voor je dag, zoals opstaan, douchen, aankleden of ontbijten. Je kunt ook proberen om iets te doen wat je een beetje blijer maakt, zoals naar buiten gaan, iets lekkers eten, iets grappigs kijken of iets liefs zeggen tegen jezelf. Je verjaardag kan ook een mooi moment zijn om de stap te zetten naar professionele hulp.
 9. Hoe kan ik mijn verjaardag alleen vieren als ik het niet wil? Je kunt je verjaardag alleen vieren als je het niet wilt door te accepteren dat het oké is om niet blij te zijn met je verjaardag en dat het niet betekent dat er iets mis is met jou. Je kunt ook proberen om iets positiefs te vinden in je situatie, zoals de vrijheid om te doen wat je wilt, de kans om te groeien als persoon of de mogelijkheid om later alsnog een feestje te geven.
 10. Hoe kan ik mijn verjaardag alleen vieren als ik dat zelf wil? Je kunt je verjaardag alleen vieren als je het wel wilt door trots te zijn op je keuze en niet toe te geven aan de druk van anderen om het anders te doen. Je kunt ook genieten van de voordelen van het alleen vieren van je verjaardag, zoals geen stress, geen drama, geen gedoe en geen compromissen. Je kunt ook anderen laten weten dat je het alleen viert en dat je het waardeert als ze dat respecteren.