Ga naar de bovenkant van de pagina

Zoete, maar suikervrije mueslirepen maken

Geschreven door Lotusbloem1985 op 08 04 2015. Aantal keer gelezen: 711. Permalink

Zoete, maar suikervrije mueslirepen maken

Categorieën: Eten en Drinken, Recepten, Gezondheid en Welzijn, Gezonde Voeding.

Bewust en gezond eten, dat kan met deze overheerlijke zoete, maar suikervrije mueslirepen!

Bewuster en gezonder eten. We hebben er allemaal wel een keer over nagedacht of het geprobeerd. Vaak is er het misverstand, dat dit vast veel kosten met zich mee gaat brengen. Dit hoeft echter niet het geval te zijn.

Ik houd er sowieso van om nieuwe recepten te verzinnen of bestaande recepten naar mijn eigen smaak aan te passen.

Ik ben iemand die graag een gezond tussendoortje eet en houd erg van mueslirepen, maar ik wil het liefst niet dat hier teveel suikers aan toegevoegd zijn en dat is bij vele mueslirepen uit de suikermarkt WEL het geval.

Mijn nieuwe favoriete recept is dan ook het maken van suikervrije mueslirepen, die wel zoet smaken, en ik wil dit recept graag met jullie gaan delen.

Wat heb je nodig?

  • een bakje walnoten (200 gram)
  • een zakje cranberries (150)
  • havermoutvlokken (130 gram
  • ontpitte dadels (6 stuks) 
  • 2 banenen
  • 1 eetlepel kaneel

Als eerste zet je de oven aan op 200 graden en kan je alvast een bakblik invetten of een ovenschaal.

Vervolgens snijd je de walnoten, cranberries en dadels in stukjes en vermeng deze met de havermoutvlokken (dit kan bv. ook in een blender). Zorg er wel voor dat het niet een glad beslag wordt, maar dat je nog wel enige grofheid behoudt. Als laatste doe je de 2 banenen er door heen en de eetlepel kaneel.

Hierna doe je het mengsel in het bakblik of ovenschaal. Maak het beslag mooi glad door er bijvoorbeeld overheen te strijken met een spatel of de onderkant van een lepel. Zorg ervoor dat het beslag ongeveer 1,5 cm hoog is, doe je dit niet, dan heb je de kans dat de repen van binnen nog erg zacht zijn (ook hier spreek ik uit ervaring).

Nu kan het mengsel in de oven. Ik kies ervoor om dit ongeveer 35 minuten te doen.

Tip: controleer zelf af en toe hoe de vordering gaat. Waarschijnlijk doe je dit al automatisch, omdat de geur van de repen echt heerlijk is! Dit maakt het wel moeilijker om te wachten wanneer de mueslirepen klaar zijn, want deze moeten eerst afkoelen en gekoeld worden.

Wanneer de tijd erop zit, haal je het bakblik of ovenschotel uit de oven en snijd na ongeveer 5 minuten de repen in de grootte die jij wilt en laat het vervolgens helemaal afkoelen, zodat de repen helemaal kunnen harden.

Je kan er ook voor kiezen om ze in te vriezen! Dit vind ik persoonlijk het lekkerst.

Ik hoop dat jullie net zo van deze suikervrije mueslirepen kunnen genieten als ik!!


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.

Top van de dag:

De nasleep van een… 3 uur geleden
Zoekterm: na de narcose

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring