Ga naar de bovenkant van de pagina

Zelf toastjes maken

Geschreven door An9ela op 23 11 2013. Aantal keer gelezen: 6759. Permalink

Categorieën: Eten en Drinken, Recepten.

Zelf toastjes maken is vrij gemakkelijk. Het enige dat je er voor nodig hebt, is brood, een deegroller, wat olijfolie, gedroogde kruiden, uitsteekvormpjes en een oven. Het leuke van de uitsteekvormpjes is dat je de toastjes een leuke vorm kunt geven. Dit kunnen bijvoorbeeld hartjes, sterren of ruitjes zijn.

Toastjes doen het altijd goed op feesten en partijen. Omdat ze over het algemeen wat smakeloos zijn passen ze bij veel salades, vlees- en vissoorten. Toastjes zijn niet duur en in een verpakking te verkrijgen waar al behoorlijk veel in zit. Maar toastjes zijn ook gemakkelijk zelf te maken en je kunt ze alvast een lekker smaakje geven, zodat ze eigenlijk ook al zo zijn te eten. Gecombineerd met een fijne salade smaken ze dan nóg lekkerder.

Basis toastjes van brood

  • Je kunt zelf kiezen wat voor soort brood je gebruikt. Dit kan onder andere witbrood, bruinbrood of grove tarwe zijn.
  • Zorg voor een schoon en droog werkblad, leg er een plakje brood op, snijd de korstjes eraf, smeer beide kanten in met olijfolie en rol het voorzichtig dun met een deegroller. Voorzichtigheid is geboden, anders kan het brood scheuren. Zorg ervoor dat je niet al te veel olijfolie op beide kanten smeert, anders heb je de kans dat het brood veel te zacht wordt.
  • Steek nu met een uitsteekvormpje figuurtjes uit het brood of snijd het gewoon in de vormen die jij graag wilt.
  • Zet de oven op circa 150 graden, bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de toastjes erop.
  • Bekijk elke 5 minuten of je brood al hard wordt.
  • Zodra het hard is, haal je de bakplaat uit de oven en laat de toastjes goed afkoelen. Door het afkoelen worden ze nog harder en knapperiger.
  • Zet de oven niet te hoog, anders bestaat er de kans dat je toastjes enorm aanbranden en zwart worden.

Tip: Mochten de toastjes onverhoopt na het afkoelen toch niet hard genoeg zijn, dan kun je ze gerust nog een aantal minuten in de oven zetten.

Toastjes met kruiden

Om toastjes met kruiden erin te maken, gebruik je de basis toastjes van brood. In plaats van pure olijfolie te gebruiken om het brood in te smeren, kun je gedroogde kruiden door een kopje olijfolie mengen. Deze kruiden kunnen onder andere zijn: knoflook, tijm, peterselie, Italiaanse kruiden, rozemarijn en basilicum. Ook kerriepoeder en paprikapoeder zijn erg lekker. Kerriepoeder in een toastje smaakt onder andere erg lekker als je er salade van kip bij serveert, rozemarijn bij aardappelsalade en Italiaanse kruiden smaken heerlijk bij een lekker kaasje op toast.

Doordat je het brood dun uitrolt, krijg je geen dikke toast maar juist fijne dunne toastjes.


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.

Top van de dag:

Het gebruik van… 4 uur geleden
Zoekterm: chloordampen…

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring