Ga naar de bovenkant van de pagina

Wie durft?

Geschreven door tantelien op 15 12 2014. Aantal keer gelezen: 709. Permalink

Wie durft?

Categorieën: Eten en Drinken, Restaurants.

Helaas is de eigenaar van de kroeg/eetcafé in ons dorp overleden met als gevolg dat het geheel binnenkort gaat sluiten. Mijn man en ik hebben plannen om het te kopen en de enige horeca bij ons in het dorp voort te zetten.

Mijn man en ik wonen in een klein dorpje. Nu is helaas de eigenaar van de kroeg/eetcafé overleden met als gevolg dat het geheel binnenkort gaat sluiten. Nu is de tent nog open en vandaar dat mijn man en ik eens zijn gaan informeren. En het klopt, de erfgenamen zijn er niet in geïnteresseerd om het te laten bestaan en hebben plannen om het te verkopen.

Maar is het slim om in deze tijd een horeca-gelegenheid over te nemen? Volgens mij heeft deze sector de laatste jaren behoorlijk wat klappen gehad: de euro, het rookverbod en toen ook nog eens de crisis er achteraan. En bij deze kroeg is ook niet altijd veel leven…

Voor ons is het belangrijk dat de enige horeca-gelegenheid in ons dorp blijft bestaan. Er is verder namelijk echt niets te doen hier. Bovendien weten mijn man en ik uit ervaring dat we goed samen kunnen werken en niet te beroerd zijn om een paar uur meer te werken in de week. We hebben enige horeca-ervaring, maar moeten er zeker nog wel wat bijleren. Gelukkig is de dame die tot nu toe ook meegeholpen heeft in de zaak genegen om ons in de eerste periode te helpen. We denken er nu serieus over na om de boel te kopen en door te gaan met de kroeg en het eetcafé. En de aankoopprijs valt eigenlijk best mee!!

Tijdens ons bezoek valt al op dat het geheel niet zo goed onderhouden is. De manier waarop de elektriciteit is geregeld is op sommige plaatsen ronduit gevaarlijk. Hier gaan behoorlijk wat kosten in zitten. Ook hebben we iemand uitgenodigd om de keuken te beoordelen. We weten dat er verschillende eisen zijn waar een professionele keuken aan moet voldoen en willen graag horen hoe deze keuken eraan toe is. Helaas geeft de man aan dat we moeten rekenen op zo’n tienduizend euro verbouwings- en aanpassingskosten om het geheel aan de hedendaagse eisen te laten voldoen. Ook met betrekking tot de brandveiligheid valt er nog aardig wat te verbeteren.

Al met al zijn de bijkomende kosten flink aan de maat en moeten we er waarschijnlijk een kleine ton insteken, voordat we goed en veilig aan de slag kunnen. Hier hadden we eigenlijk niet op gerekend. Helaas gaat dit een beetje ons budget te boven, zeker omdat de banken ook niet te springen staan om horeca te financieren. We hebben dan ook besloten dat dit voor ons niet haalbaar is op dit moment.

Gelukkig bleek na een aantal weken dat een ander de kroeg gaat voortzetten en begin december was de feestelijke heropening van het etablissement. We wensen ze alle goeds!


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.

Top van de dag:

De borduurpaketten… 1 uur geleden
Zoekterm: borduurpakketten

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring