Ga naar de bovenkant van de pagina

Wat smeer je op je boterham?

Geschreven door dianadivera op 01 01 2014. Aantal keer gelezen: 1217. Permalink

Categorieën: Eten en Drinken, Producten.

Waar ik voorheen nog een dikke laag halvarine op mijn boterham smeerde, met soms ook nog zeer veel chocoladehagel, is dat tegenwoordig wel anders. Ik gebruik bijna geen halvarine meer en smeer alleen nog maar zeer gezonde producten op mijn boterham. Voor zover ik nog een boterham eet ook nog.

Het niet meer smeren van halvarine is een beetje begonnen bij het afvalverhaal. Voorheen hoefde ik nooit af te vallen, eerder wilde ik het tegenovergestelde bereiken, dat maar moeilijk ging. Maar de laatste paar jaar wil ik echt van die dikkere buik af en vooral ook: mijn dikkere benen. Vanzelfsprekend zet boter aan, zou ik denken en dus ben ik het zoveel mogelijk gaan laten. Alleen las ik laatst weer iets over vitamine D, dat men onder andere binnenkrijgt door het eten van plantaardige halvarine.

Af en toe smeer ik het toch maar even op de boterham. Toch doe ik dit alleen wanneer het naar mijn mening anders niet smaakt. Dit is bijvoorbeeld het geval met chocoladevlokken, “die ene keer per maand”. Waar ik voorheen ook wel onder een gebakken ei een laag halvarine smeerde, laat ik dat tegenwoordig ook. Alleen bij een omelet wil ik nog weleens extra genieten van een laagje boter op mijn boterham. Gelukkig kan ik het hebben, net als chocoladevlokken eens per maand of andere lekkernijen, zoals dit jaar ook weer tijdens de Kerst. De extra pondjes zijn er zo weer af.

Wat ik verder op mijn boterham smeer is hoemoes van kikkererwten en jam zonder al teveel toevoegingen. Het liefst kies ik de jams van de reformwinkel, alleen is er hier in de nabije omgeving niet zo snel een voordelige reformwinkel te bekennen. En bovendien vind ik dan vaak ook niet de gewenste smaak, of er is rietsuiker aan toegevoegd.

Gelukkig verkoopt de Jumbo, net als voorheen de C1000 als dichtstbijzijnde supermarkt in onze wijk, verschillende jams zonder toegevoegde suiker, waarbij die met zwarte kers mijn favoriet is. Ook is er een variant met vijgen, die altijd goed smaakt en één met bessensmaak. Sinds enkele maanden combineer ik de zwarte kers met rozenbotteljam, weliswaar met toegevoegde suiker. De halvarine die ik gebruik is altijd plantaardig en daarbij zo normaal mogelijk. Wel kijk ik altijd uit naar één die heet 'goede start' of iets dergelijks. En af en toe wissel ik af met Zonnepond. Hierbij let ik ook altijd op een lagere prijs.


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Leverkaas of Berliner leverworst voor op de boterham

Geschreven door rinajansen op 23 04 2012. Aantal keer gelezen: 6198.

Vleeswaren kun je gebruiken voor op de boterham, voor het maken van een snack of als tussendoortje eten. Eén van de vele soorten vleeswaren is Leverkaas die ook wel Berliner leverworst wordt genoemd. Onderstaand kun je mijn ervaring lezen over dit product.

Lees meer...

Top van de dag:

Bij Halfords kun… 3 dagen geleden
Zoekterm: waar kan ik een…

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring