Ga naar de bovenkant van de pagina

Wat is Losalt? En waarom zou ik het kopen?

Geschreven door Avanti op 13 01 2012. Aantal keer gelezen: 3863. Permalink

Categorieën: Gezondheid en Welzijn, Gezonde Voeding.

Losalt is een mineraal zout dat is ontwikkeld voor mensen die het gebruik van zout (=natrium) willen beperkten, maar toch de smaak van zout willen houden. Hoe goed smaakt Losalt?
Op de verpakking van LoSalt kun je lezen dat 66% van het natrium is vervangen door andere natuurlijke mineralen. Niet onbelangrijk is ook de tip op de verpakking om voor je het product gaat gebruiken bij een natriumarm of zoutarm dieet te overleggen met je arts. Ik heb dit gedaan en gebruik het nu al weer 2 jaar. Op de website en de verpakking staat de volgende informatie over LoSalt: Gewoon zout bestaat voor 99,9% uit natriumchloride. In LoSalt is 2/3 deel vervangen door kaliumchloride. Deze stof wordt op natuurlijke wijze door het lichaam afgescheiden. Het bevat dus maar 1/3 deel natriumchloride in vergelijking met normaal zout en zeezout. De voedingwaarde van LoSalt: Het bevat geen Kcal, geen proteïnen, vet, vezels of koolhydraten. Wel 34,6 gram kalium en 13,1 gram natrium. Er zit een antiklontermiddel in: magnesiumcarbonaat. In gewoon zout en zeezout zit per 100 gram 39 gram natrium. Dat dat is inderdaad een flink verschil LoSalt is geschikt voor vegetariërs, veganisten en mensen met notenallergie. Mijn ervaring is dat LoSalt prettig is in gebruik. Het is heel erg fijn, fijner dan gewoon zout. LoSalt zit in een plastic strooibus. Er is LoSalt met en zonder jodium. Het smaakt wel een heel stuk minder zout dan gewoon zout. Als ik bij mensen eet die gewoon zout gebruiken, proef ik het verschil duidelijk. Ook mensen die bij mij eten vragen nog wel eens om het zoutvaatje. Ik ben er helemaal aan gewend. Wel merk ik dat ik vaak wat extra kruiden toevoeg of wat citroensap om de smaak van het gerecht op te halen. En ik merk ook dat ik sinds ik LoSalt gebruik kant en klaar gerechten, snacks en kruidenmixen vaak ontzettend zout vind en helemaal niet meer lekker. Eigenlijk vind ik dat wel een prima extraatje want zo is het heel makkelijk om ze te laten staan. Kruidenmix kun je ook prima maken met LoSalt en een zelfgemaakt sausje is vaak stukken beter als een uit een pakje of potje. Ik vind LoSalt wel een aanrader, maar overleg even met je arts voor je het gaat gebruiken. LoSalt is gewoon te koop bij de supermarkt, het staat naast het gewone zout.

Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.

Top van de dag:

Griekse Kofta van… 3 uur geleden
Zoekterm: griekse kofta…

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring