Ga naar de bovenkant van de pagina

Vlees klaarmaken in een braadzak, lekker of niet?

Geschreven door Sundari op 01 06 2014. Aantal keer gelezen: 2647. Permalink

Categorieën: Eten en Drinken, Producten.

We hebben allemaal weleens een advertentie of een reclamespotje gezien over vlees in de braadzak. Maggi noemt dat "braadstomen". Ik heb het eens geprobeerd.

We zaten met z'n allen te praten, zoals elke woensdagochtend, en we hadden het over magere recepten. Het bleek dat we allemaal de braadzak al eens hadden geprobeerd. En dus konden we mooi meningen en ervaringen vergelijken.

De reactie van iedereen was dat het vlees heerlijk mals was en dat het totaal niet vet was, maar ook meldde iedereen dat het kruidenmengsel ontzettend zout was met als resultaat dus ook een heel zoute maaltijd. Bovendien vond iedereen het een dure manier van eten klaarmaken. Gemiddeld hadden we € 1,30 betaald voor een zakje braadstomen van Maggi. De inhoud was een braadzak met een clipje en een zakje kruidenmix dat dus vooral uit zout bestaat.

We kwamen eigenlijk tot de conclusie dat we allemaal graag wilden koken in de braadzak maar zonder hulp van Maggi. Kan dat? Ja hoor dat kan prima. De Action verkoopt een doos met daarin meerdere zakken en clipjes voor een vriendelijke prijs. Je vindt ze bij de boterhamzakjes. Op het internet kun je verschillende recepten vinden voor vlees en vis in de braadzak.

Waar Maggi een beetje gelijk in heeft, is dat je wat meer moet kruiden om een smakelijk stukje vlees of vis te krijgen, omdat je niet het effect hebt van het bakken. Maar dat hoef je niet te bereiken door er heel veel zout bij te doen. Kruiden geven heel veel smaak en maken het gerecht niet zouter dan dat het zonder braadzak zou zijn geweest. Heel lekker is versgemalen peper, kerriepoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder en ook oosterse kruiden zoals koriander en gedroogde pepers. Een beetje citroensap op het vlees geeft ook al veel smaak. Je kunt natuurlijk ook verse kruiden zoals selderij en peterselie toevoegen. Of een sausje serveren bij het vlees. Ook kun je het vlees, als je dat lekker vindt, eerst marineren voor het in de braadzak gaat. De marinade gaat niet mee in de zak.

Opvallend vind ik dat op de doos waarin de braadzakken zitten een veel kortere baktijd staat dan op de zakjes van Maggi en in de recepten op het internet. Ik heb die tijden aangehouden omdat zij in de meerderheid waren. Ongeveer een uur in een voorverwarmde oven voor 2 karbonades is mij prima bevallen. Het vlees was heerlijk zacht en mals en ik hoefde geen vuile braadpan af te wassen. Ik had volgens het recept wat aardappels en bleekselderij bij het vlees gedaan. Daar was ik minder blij mee: het was veel te zacht geworden. Nogal papperig eigenlijk. Dus de volgende keer hou ik het bij alleen vlees of vis.


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Koken met de braadzak

Geschreven door Merel op 10 11 2013. Aantal keer gelezen: 3409.

Je hebt het vast weleens op tv gezien in de reclame, de braadzak! De braadzak met kruiden, je hoeft alleen nog maar vlees toe te voegen. Natuurlijk ben ik ook zo begonnen, maar nu koop ik alleen nog braadzakken en stel ik mijn eigen recepten samen.



Lees meer...

Top van de dag:

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring