Ga naar de bovenkant van de pagina

Verschillende soorten yoghurt

Geschreven door rinajansen op 24 04 2011. Aantal keer gelezen: 3192. Permalink

Verschillende soorten yoghurt

Categorieën: Eten en Drinken, Producten.

Er zijn verschillende soorten yoghurt verkrijgbaar zowel wat merk betreft als smaak. Daarnaast heeft yoghurt heel veel mogelijkheden. Onderstaand mijn ervaring met yoghurt.
Wat is yoghurt eigenlijk? Yoghurt is op de eerste plaats een melkproduct dat door verschillende technieken wordt verzuurd. De melk wordt op 80 graden gepasteuriseerd, om alle ziektekiemen die eventueel in de melk zitten te doden. Vervolgens wordt de temperatuur van de melk teruggebracht naar 30 à 45°C. Daarna wordt er een yoghurtcultuur aan de verwarmde melk toegevoegd. Vervolgens blijft dit mengsel ongeveer 4 tot 14 uur op dezelfde temperatuur staan zodat de yoghurtcultuur zijn werk kan doen (Yoghurt maken van de melk). Na dit proces wordt het geheel afgekoeld en is de yoghurt klaar voor gebruik. Het vetpercentage van de verschillende soorten yoghurt is:

    • Volle yoghurt bevat minimaal 3% vet. • Halfvolle yoghurt bevat 1 tot 3% vet. • Magere yoghurt bevat minder dan 1% vet.

Mijn ervaring met yoghurt Ik start de dag meestal met yoghurt, waar ik vervolgens: muesli, fruit of andere producten in verwerk. De yoghurt die ik gebruik is soms puur maar ik heb ook vaak verschillende soorten fruityoghurt in huis. Ik wissel heel vaak af wat betreft merk omdat ik verschillende smaken heel erg lekker vind en omdat ik van variatie hou. Daarnaast gebruik ik yoghurt voor het maken van een dressing, een smoothie, ijs en gebak. [size=5][color=gray]Aardbeien yoghurttaart[/color][/size] [size=4][color=gray]Benodigdheden:[/color][/size]

    • 500 gram aardbeien gewassen en uitgelekt • 160 gram verse roomkaas zonder kruiden • 200 gram Griekse yoghurt • 10 blaadjes gelatine • 2 dl vers sinaasappelsap • 1 limoen • 75 gram fijne tafelsuiker • 2,5 dl slagroom (ongezoet) • 1 zakje vanillesuiker • 200 gram Bastognekoeken • 100 gram boter gesmolten

[size=4][color=gray]Bereidingswijze:[/color][/size]

    1. Vet de springvorm in met een beetje gesmolten boter. Verkruimel de Bastognekoeken. Meng dit met de gesmolten boter, en doe het geheel in de springvorm, druk het mengsel aan met een lepel. Laat daarna de bodem ruim 10 minuten in de koelkast afkoelen. 2. Roer de roomkaas samen met de yoghurt glad. Week de gelatine in koud water. Roer 1 dl van het sap door het yoghurtmengsel en verwarm de rest op een matig vuur. Knijp de geweekte gelatine uit en roer blaadje voor blaadje door het warme sap, zodat het goed oplost. Laat het iets afkoelen. 3. Boen de limoen goed schoon en rasp de schil eraf. Roer dit samen met het wat afgekoelde sap door de yoghurt. 4. Klop de slagroom samen met suiker en vanillesuiker lobbig, spatel dit door het al iets opgesteven yoghurtmengsel en giet dit op de hard geworden koekbodem. Doe er direct de aardbeien op en laat de taart afgedekt in de koelkast 2 uur opstijven.

Heb jij ervaring met verschillende soorten yoghurt of recepten met yoghurt? Deel je ervaringsverhaal op Grabbits!

Schrijf mee, deel mee en groei mee!

[size=2][color=grey]Geld verdienen met Grabbits? Lees hier verder...[/color][/size]


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Vanille Yoghurt, welke is het lekkerst?

Geschreven door Mereltje op 13 04 2011. Aantal keer gelezen: 4188.

Schrijf mee, deel mee en groei mee!Een van de favoriete toetjes is in mijn gezin de vanille Yoghurt , die is in verschillende merken te koop, wat is het verschil?

Lees meer...

Allerlei soorten yoghurt

Geschreven door Avanti op 09 12 2011. Aantal keer gelezen: 4654.

Yoghurt is een zuivelproduct dat in heel veel landen bekend is en veel wordt gegeten. En zijn allerlei soorten yoghurt, die ook qua smaak nogal verschillen. Hoe komt dat? Hoe smaken ze?

Lees meer...

Maak je eigen drinkyoghurt

Geschreven door Avanti op 10 12 2011. Aantal keer gelezen: 7972.

Drinkyoghurt kun je heel gemakkelijk zelf maken. Het grote voordeel is dat je dan precies weet wat er allemaal in zit en wat niet: bijvoorbeeld smaakstoffen, aroma's, suiker, kleurstof en fruit. Hier zijn wat recepten.

Lees meer...

De lekkerste Griekse yoghurt

Geschreven door Gladys1980 op 05 09 2012. Aantal keer gelezen: 10101.

Schrijf mee, deel mee en groei mee!Yoghurt is lekker en gezond. Je kunt het combineren met allerlei andere voedingsmiddelen, waardoor het op ieder moment van de dag gegeten kan worden. Griekse yoghurt is een variant die ik persoonlijk het lekkerst vind, met name de Griekse yoghurt van Lidl.

Lees meer...

Top van de dag:

Ervaringen met… Gisteren
Zoekterm: forsteo…

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring