Ga naar de bovenkant van de pagina

Traditioneel Voedsel in Zuid-Afrika

Geschreven door vandollum op 07 02 2015. Aantal keer gelezen: 1036. Permalink

Categorieën: Kunst en Cultuur, Volkeren.

Ik ben een frequent bezoeker van het land Zuid-Afrika en het land heeft mijn hart gestolen. Niet alleen de mensen, het land, het eten, de tradities, alles. Ik heb er vrienden wonen en familie en het is al zes jaar geleden dat ik er het voor het laatst ben gewest. Door allerlei persoonlijke problemen is het er niet van gekomen maar ik mis het land en de mensen wel.

Je hebt er zoveel tradities en veel verschillende culturen, daarom zijn de lekkere gerechten ook zo verschillend. De gerechten in Zuid-Afrika zijn heel erg divers, maar ook heel erg lekker. Ze gebruiken veel bladgroenten, veel sla, fruit, noten, vis en vooral vlees. Maïs en vlees zijn wel de twee belangrijkste voedselproducten die je in het land aantreft.

Graan wordt al in Zuid-Afrika verbouwd sinds eeuwen en maïs is een van de hoofdproducten van het land. Het is het hoofdvoedsel van de Afrikanen net zoals vlees van geiten en runderen en schapen. Het meest gegeten gerecht is wel de milliepap, zoals de Afrikanen het noemen. Ikzelf ben er niet zo gek op, maar de zwarte bevolking wel. Het is een maaltijdpap en wordt ook genoten door het blanke ras.

Wat ik heel lekker vind is de Zuid-Afrikaanse braai, oftewel de barbecue. Ze grillen het vlees op barbecues in de buitenlucht op wel een heel aparte manier. Het wordt geserveerd met verse groenten, lekker knoflookbrood en ze braaien op hete kolen meestal.

Een ander gerecht wat ook hel lekker is heet Chakalaka, een pittig gerecht gemaakt van gemengde groenten. In dit kookpotje zit knoflook, tomaat, ui, chilipeper, paprika en bonen en allerlei kruiden. Heerlijk smaakt het.

Wat ook lekker zoet is zijn de koeksisters of melkteert, typisch Zuid-Afrikaanse gerechten. De eerste is een min of meer gedraaide donut die in het frituurvet wordt gegooid en er komt zoete siroop overheen. Melkteert is een koek die vaak als nagerecht dient. Dan heb je nog de boerewors, gemaakt van grof varkensvlees, lamsvlees of een combinatie van beiden.

Dit zijn maar enkele van de Zuid-Afrikaanse gerechten maar er zijn er veel meer. In elk restaurant kan je heerlijk een tournedos eten met allerlei sauzen of je gaat naar de Italiaan, daar hebben ze ook van alles. Oh, ik vergeet de biltong nog, dat stukje vlees waar bijna iedere Zuid-Afrikaan op kauwt tijdens het autorijden. De Zuid-Afrikaanse keuken is eigenlijke en keuken gemengd van de Italiaanse keuken, de Chinese, de Marokkaanse, Portugese keuken. Ga er zelf maar eens heen naar dit mooie land en probeer die lekkere gerechten maar eens.


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.

Top van de dag:

Zijn… 16 uur geleden
Zoekterm: Schildpadkat…

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring