Ga naar de bovenkant van de pagina

Tomaten-paprikasoep

Geschreven door Angel op 10 01 2016. Aantal keer gelezen: 606. Permalink

Tomaten-paprikasoep

Categorieën: Eten en Drinken, Recepten.

Een poosje geleden heb ik een recept met jullie gedeeld van heerlijke en romige pompoensoep. Maar aangezien ik een groot fan ben van soepen, heb ik van de week een andere soep uitgeprobeerd.  

En met een succesvol resultaat. Vandaar dat jullie nu kennis nemen van een recept voor tomaten-paprikasoep. Het is een lekkere soep, vers, vol van smaak en óók nog eens gezond. Tomatensoep is eigenlijk wel de nummer één soep in Nederland. En eerlijk gezegd heeft het in de meeste gevallen ook mijn voorkeur. Het is dus een vrij veilige keuze met als alternatief ingrediënt, paprika. Hopelijk zijn jullie straks net zo enthousiast als ik.

Wat heb je nodig?

  • 1 kilo tomaten
  • 2 rode paprika's
  • 1 ui
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • (olijf)olie
  • 1 groentebouillonblokje
  • zout en/of peper
  • soeppan
  • pollepel
  • staafmixer
  • dunschiller
  • maatbeker.

Aan de slag

Ga praktisch van start, dus zet alles gesneden en wel klaar. Laten we beginnen met de paprika's. Schil deze met een dunschiller, verwijder de zaadlijsten en snij het daarna in blokjes. Snipper de ui en pers het knoflookteentje uit. Snij de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Houdt de tomatenpuree schepklaar en zet als laatste een liter water bij de hand.

Doe nu een scheutje olie in de pan en fruit de ui gedurende een aantal minuten. Daarna kan de tomatenpuree en de uitgeperste knoflook erbij. Schep dit 1 à 2 minuutjes om en doe er dan de tomaten, paprika en het bouillonblokje bij. Roer dit even door en giet als laatste het water over het geheel. Wacht tot alles kookt en zet je soep in wording 20 minuten op een laag pitje.

Na deze 20 minuten kun je de staafmixer erin zetten totdat alles één gladde soep is. Je soep is nu klaar. Eventueel kun je ervoor kiezen om er nog een scheutje room door te doen, maar natuurlijk is het gezonder, zónder.

Tot slot...

Bij de eerste happen zul je even moeten wennen aan de smaak. Kant en klare soep van Unox bijvoorbeeld, komt hier niet bij in de buurt. Om de smaak wat te sturen kun je zout en/of peper gebruiken. Maar iedereen zal het met mij eens zijn, dat deze soep een pure smaak heeft. En bedenk dat dit een basisrecept is. Natuurlijk kun je in de toekomst nog experimenteren met kruiden, vlees of andere ingrediënten.

Eet deze heerlijke soep met (stok)brood en een lekkere spread. Schenk een glaasje (droge zoete) wijn in en smullen maar. Hollandser kan niet!


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.

Top van de dag:

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring