Geschreven door Gea12 op 19 11 2015. Aantal keer gelezen: 1215. Permalink
Categorieën:
Opleiding en School,
Leerlingen.
Op school heb je regelmatig een 10 minutengesprek over je kind of kinderen. De tijd vliegt voorbij en het kan helpen om je voor te bereiden op het gesprek, zodat je het beste uit het gesprek kunt halen. Ik las hier onlangs een artikel over en ik wil graag mijn reactie geven over het artikel en over het onderwerp.
In het 10 minutengesprek wordt er besproken hoe het met je zoon of dochter gaat op school. De juffrouw of de meester probeert zo veel mogelijk te vertellen over je zoon of dochter. Soms zijn het dingen of zaken die je goed herkent en soms zijn het zaken die je minder goed herkent.
Soms worden deze gesprekken tafeltjesavond of rapportavond genoemd. Ik denk zelf dat rapportavond het meeste gebruikt wordt. Ik probeer mezelf altijd voor te bereiden op gesprekken met de juffrouw. Als ik mezelf erin herken geef ik het aan en als ik mezelf er niet in herken geef ik het ook aan.
Opschrijven waar je graag over wilt praten met de leerkracht
Ik vind dit een goede tip. Als je vragen hebt kun je deze vragen noteren en stellen aan de leraar of lerares. Soms zijn er speciale aandachtspunten en soms zijn er geen aandachtspunten. Als je speciale aandachtspunten hebt, dan zal er misschien een vervolggesprek ingepland moeten worden. De leerkracht wil ook graag de mening van de ouder weten.
Het is belangrijk om te weten hoe je zoon of dochter ervoor staat op school
Het is fijn om te weten hoe je kind het doet op school. Als je weet hoe hij of zij ervoor staat, dan sta je niet voor verrassingen en overvalt het je niet op het gesprek op school.
Soms krijg je dingen te horen die niet leuk zijn over je kind, zoals dat je kind niet voldoende luistert of druk is. Bespreek wat er wel goed gaat op school, zodat je een realistisch beeld krijgt over je kind en dat je met een goed gevoel terugdenkt aan het gesprek.
Geen verwijten maken
Het is belangrijk om geen verwijten naar elkaar te hebben en samen naar een oplossing te zoeken voor je zoon of dochter. Het is belangrijk dat je niet tegenover elkaar komt te staan. Je kunt beter aangeven wat je wel graag zou willen van de docent. Je denkt dan in mogelijkheden en dat is belangrijk.
Het voorkomen van discussies over de opvoeding thuis
Probeer het gesprek zo te houden dat het gaat over het gedrag op school. Hoe jullie je kind thuis opvoeden is niet belangrijk voor de juffrouw. Ik heb bij het kiezen van de school van onze kinderen gekeken of dit past bij onze visie en dat is wel het geval en dat geeft een goed gevoel.
Afspraken op papier zetten
Als je afspraken maakt, zorg dat dit op papier komt te staan. Het kan helpen bij de volgende gesprekken die er gaan komen.
Het maken van een vervolgafspraak
Het is belangrijk om een vervolgafspraak te maken als je niet alle onderwerpen hebt kunnen behandelen of als je nog vragen hebt. Je kunt de vragen weer opschrijven als je ze hebt en stellen aan de docent.
Ervaringsverhalen bij dit artikel:
Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.
Top van de dag:
Hoe vergroot je… 2 dagen geleden
Zoekterm: https:/…
© 2010 - 2019 Grabbits.nl | Voorwaarden
Privacy verklaring & disclaimer | Website: voorloper.com