Ga naar de bovenkant van de pagina

Tapenade, een heerlijk product voor verschillende gerechten

Geschreven door rinajansen op 15 10 2011. Aantal keer gelezen: 4726. Permalink

Tapenade, een heerlijk product voor verschillende gerechten

Categorieën: Eten en Drinken, Producten.

Er bestaan allerlei verschillende soorten sauzen en sausjes, kruiden en specerijen om een gerecht op smaak te brengen. Tapenade is één van deze producten. Onderstaand kun je mijn ervaring lezen over tapenade.
Wat is tapenade? Tapenade is een dikke koude saus die van oorsprong uit Portugal komt en als basis gemaakt is van olijven en kappertjes. • Olijven: Een olijf is een vrucht van een olijfboom en er zijn wel 20 soorten olijven verkrijgbaar. Na het plukken van de olijven worden deze eerst (ongeveer 1 jaar) in een vloeistof van zout water gelegd om de bittere smaak van de olijf te laten verdwijnen. Olijven worden gebruikt in verschillende gerechten, maar kunnen ook puur gegeten worden. • Kappertjes zijn bloemknopjes van de kappertjesplant die nog niet geopend zijn. Deze bloemknopjes worden ingemaakt met zout en azijn en men krijgt dan een product dat meestal gebruikt wordt in eiergerechten, pizza’s en sauzen. Kappertjes zijn iets zuur van smaak en zijn blauw/groen van kleur. Vervolgens krijgt de tapenade naast de olijven en kappertjes meestal de volgens ingrediënten toegevoegd: • Ansjovis • Tonijn • Mosterd • Olijfolie • Cognac Uiteraard kunnen de ingrediënten per merk erg verschillend zijn. Waar wordt Tapenade voor gebruikt? Je kunt tapenade op heel veel verschillende manieren gebruiken zoals als broodbeleg (puur of met vlees of kaas), als borrelhapje op een toastje, als pastasaus of als dressing, maar ook voor het kruiden van vlees (voor het bakken). Mijn ervaring met tapenade Ik heb altijd wel tapenade in huis. Ik wissel heel vaak van merk, omdat ik vind dat ieder merk weer zijn eigen heerlijke smaak van tapenade heeft. Ik gebruik de tapenade voor het kruiden van mijn rundvlees. Ik wrijf het vlees in met de tapenade, laat het vlees vervolgens één uur in de koelkast staan zodat de tapenade (de kruiden) goed in het vlees kan trekken. Vervolgens bak ik het vlees en laat ik het sudderen. Op deze manier krijgt mijn rundvlees een heerlijke kruidige Provençaalse smaak. Ook gebruik ik de tapenade bij het eten van kaas, zowel op het brood als tijdens een borrelhapje. Heb jij ervaring met tapenade? Deel je ervaringsverhaal op Grabbits!

Schrijf mee, deel mee en groei mee! Geld verdienen met Grabbits? Lees hier verder...


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.

Top van de dag:

Recreatiepark… 4 uur geleden
Zoekterm: prinsenmeer

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring