Ga naar de bovenkant van de pagina

Stamppot van Chinese kool

Geschreven door Nathalie Klaassen op 27 01 2016. Aantal keer gelezen: 452. Permalink

Categorieën: Eten en Drinken, Recepten.

Deze keer een oud Hollands recept. Stamppot van Chinese kool. Ik heb het voor het eerst gegeten toen ik nog thuis woonde, toen was ik echt nog geen kooleter. Rode bieten en zuurkool mochten mijn deur echt wel overslaan. Onnodig om te zeggen dat ik hier dus echt niet om zat te springen om te gaan proeven. Toch gedaan, en tot mijn verbazing was het nog eens heel lekker ook.

Hoewel ik nog steeds niet vaak kool eet omdat het nogal machtig is kan ik hiervan toch echt wel een vol bord van opeten.

En het is ook nog eens een makkelijk recept voor als je een avond geen tijd of zin hebt om lang in de keuken te staan. Of je wilt een makkelijk en toch smakelijk gerecht maken omdat je vrienden krijgt die langskomen. Want tenzij je gezellig samen in de keuken aan de slag gaat is het dan niet gezellig om lang in de keuken te moeten staan.

Wat heb je nodig:

  • Maatbeker
  • Stoofpan
  • Koekenpan
  • Vergiet
  • Eetlepel
  • Schaaltje
  • Stamper

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1,5 kg kruimige aardappels
  • Zout
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 Chinese kool
  • 1 zakje nasikruiden van Conimex
  • 1 eetlepel olie
  • 125 gram magere spekreepjes
  • Eventueel een karbonade

Schil de aardappels en snij ze in stukken. Kook ze in een pan met water met een beetje zout gaar. Pel en snipper intussen de ui en de knoflook. Of gebruik fijngemalen knoflook. Maak de Chinese kool schoon, snijd hem in dunne reepjes en laat hem uitlekken in de vergiet. Schenk nu in een schaaltje 1 dl heet water over de nasikruiden heen.

Verhit in de koekenpan een beetje olie en bak de spekreepjes op een hoog vuur in 3 minuten knapperig. Voeg dan nu de ui en de knoflook toe en fruit ze mee op een halfhoog vuurtje voor 3 minuten. Schep de nasikruiden en het vocht erdoor en laat nu alles op een laag vuur weer 3 minuten zachtjes pruttelen. Mocht je het lekker vinden om er een karbonade bij te eten, zet deze dan in een aparte pan nu op het vuur en keer hem af en toe even om tot hij mooi gaar is.

Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Schep de Chinese kool en het nasikruiden mengsel er door heen en verwarm alles nog even terwijl je het omschept op een half hoog vuur.

Dat was alles, een kind kan de was doen. Hier kun je eigenlijk niks aan verpesten.

Eet Smakelijk!


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.

Top van de dag:

Dukan Dieet: de… 1 uur geleden
Zoekterm: dukan pannenkoek

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring