Ga naar de bovenkant van de pagina

Snijbonensoep, een verrassend lekker recept uit Duitsland

Geschreven door Avanti op 10 01 2012. Aantal keer gelezen: 8937. Permalink

Categorieën: Eten en Drinken, Recepten.

Ik had nog nooit van snijbonensoep gehoord, tot een kennis mij vertelde over de heerlijke soep die Omi altijd maakte. Samen hebben we het recept zo goed mogelijk nagemaakt en ik moet zeggen dat het een lekkere manier is om snijbonen te eten.
Snijbonen heten in Duitsland Schippelbohnen en het gerecht heet dus ook Schnippelbohnen Suppe. In Duitsland houden ze van een stevige soep, vaak met room erin, maar ook zonder room smaakt hij lekker. Wat heb je allemaal nog voor de snijbonensoep? • allereerst natuurlijk snijbonen. Ongeveer een pond is genoeg. Natuurlijk kun je de bonen zelf snijden of kant en klaar gesneden kopen. • 1 1/2 liter groentebouillon, dat mag best van een blokje. • 1 grote ui • een beetje boter of olie • 100 gram magere spekblokjes • 2 eetlepels bonenkruid (vers) of wat minder gedroogd bonenkruid. Verhit wat olie in een pan, en fruit de ui tot hij zacht en goudgeel is. Voeg daarna de gesneden en gewassen snijbonen toe en de bouillon. Laat een kwartiertje sudderen en voeg dan het bonenkruid toe. Laat nog 5 minuten sudderen. Bak ondertussen het spek lekker knapperig. Voeg het spek net voor het opdienen toe aan de soep. Het is het allerlekkerst als de spekjes nog knapperig zijn. Om de soep tot een stevige maaltijdsoep te maken kun je aan de gefruite ui nog 2 aardappels in kleine stukjes gesneden toevoegen en die even meefruiten. Ook lekker zijn plakjes champignons en/ of blokjes wortel. Om de soep een beetje bijzonder te maken kun je 100 ml room toevoegen. Laat de soep dan niet meer koken, anders gaat de room schiften. Voor de variatie kun je de spekjes ook vervangen door blokjes ham, salami of cocktailworstjes. Wil je een snellere soep, dan kun je ook een pot snijbonen gebruiken maar dan is 15 minuten koken aan de lange kant omdat de snijbonen dan al grotendeels gaar zijn. Probeer na een minuut of 10 of de bonen al goed zijn. Lekker erbij is knapperig brood of een hard broodje. Schnippelbohen Suppe gaan wij hier zeker vaker eten.

Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.

Top van de dag:

Het maken van… 8 uur geleden
Zoekterm: doorloper maken

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring