Ga naar de bovenkant van de pagina

Roerei in de magnetron

Geschreven door Vallie op 23 09 2015. Aantal keer gelezen: 772. Permalink

Categorieën: Eten en Drinken, Recepten.

Indien je eens weinig tijd hebt, dan kan je lekker roerei maken in de magnetron. De zegeningen van een magnetron zijn soms best handig, vooral als je tijd tekort komt. Ik bedank nu nog diegene die hem uitgevonden heeft op mijn knieën. De magnetron bespaart ons tijd en je hebt geen samenzweringen ervoor nodig om hem te bedienen. Indien je eens lekkere honger hebt naar roerei, maak hem dan in de magnetron klaar, ik zal je leren hoe.

Als ingrediënten heb je nodig:

  • 2 eieren, dat is voor één portie roerei.
  • een scheutje melk of koffiemelk.
  • wat zout en peper om het roerei op smaak te brengen.
  • een spatel of schep.

Neem een magnetronveilige kom. Je roert de twee eieren tot een gladde massa en doet er zout en peper bij naar gelieve. Meng de melk er doorheen en roer alles lekker door. Wil je het roerei wat smakelijker hebben, dan bak je meteen wat kleingemaakte paprika’s er doorheen.

Giet het mengsel wat je nu hebt in de magnetronveilige schaal en zet de magnetron twee minuten op hoog niveau aan. Hou je ovenwanten bij de hand, want die schaal wordt heet. Na twee minuten meng je het mengsel weer goed door met een vork en zet hem opnieuw terug in de magnetron. Dan nog twee minuten en haal hem dan er uit om te kijken of het roerei goed is. Je kan nog dertig seconden erbij doen als dat nodig is. 

Je kan ook nemen:

  • twee eieren 
  • wat boter
  • Parmezaanse kaas
  • wat peterselie
  • kruiden.

Roerei met kaas is ook heel lekker, probeer het maar eens uit. Je kan geraspte kaas nemen of een stuk Parmezaanse kaas en die over de roerei heen raspen als je hem in de magnetron zet. Ik ken nog wel een recept met varkensvlees. Je klopt eieren gewoon op, doet er een snufje cayennepeper bij en zout en peper. Je bakt  wat prei op met wat varkensvleesstukjes en doet dit mengsel samen in een vuurvaste schaal. Eerst even een minuut erin. Dan met een vork even alles omgooien en dan nog eens twee minuten erin. Je ziet op een gegeven moment dat de kaas gaat smelten. Garneer dit met wat peterselie.

Je kan allerlei varianten bedenken, van roerei met spek, met kip, met varkensvlees, met allerlei soorten kazen, gewoon vullen met datgene wat je lekker vindt. Champignons zijn ook heel lekker bij roerei. Denk ook aan paprika en tomaat, fijngehakte ham.


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.

Top van de dag:

Dukan Dieet: de… 31 min geleden
Zoekterm: dukan pannenkoek

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring