Ga naar de bovenkant van de pagina

Recept vruchtentaart

Geschreven door Nathalie Klaassen op 19 02 2016. Aantal keer gelezen: 626. Permalink

Recept vruchtentaart

Categorieën: Eten en Drinken, Recepten.

Het voordeel van je eigen vruchtentaart bakken is dat je hem helemaal kunt opmaken met vruchten die je zelf lekker vindt. 

In het voorjaar en de zomer zijn er altijd hele lekkere vruchtentaarten te krijgen. Ik weet nog dat we als kind naar de HEMA gingen om taart uit te zoeken voor de verjaardag en ik altijd graag een vruchtentaart wilde. Maar ja, het was mijn zusjes verjaardag en die koos geen vruchtentaart. En in november, wanneer het mijn beurt was, was de vruchtentaart weer uit het assortiment. Dat was altijd balen. Tot ik 16 werd en ik dacht, we gaan niet meer naar de HEMA om een taart uit te zoeken, ik bak ze zelf wel. En toen had ik ook mijn vruchtentaart.

Wat heb je nodig:

  • Oven
  • Keukenweegschaal
  • Bestek
  • Taartvorm 26 cm
  • Boterkwast

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 200 gram bloem
  • 0,5 zakje gist
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Ongeveer 1,5 dl melk
  • 25 gram gesmolten boter
  • Zout

Voor de vulling:

  • 1 dl vanillevla
  • 50 gram kwark
  • 1 dl abrikozenjam
  • Vruchten naar keuze
  • 1 zakje taartina helder

Voor de garnering:

  • Klop klop of slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • 0,5 zakje klop vast

Smelt de boter in de pan en laat het een beetje afkoelen. Meng de gezeefde bloem met de gist en de vanillesuiker. Maak een kuiltje in het midden en giet hierin de afgekoelde boter en een beetje melk. Roer vanuit het midden en giet er geleidelijk de melk bij tot alle bloem is opgenomen en voeg nu een klein beetje zout toe. Kneed het deeg met de handen door elkaar en laat het op een warme plaats 30 minuten rijzen. Ik plaats er zelf altijd een theedoek en een plastic zak omheen, extra voor de warmte.

Kneed het deeg opnieuw door en rol het nu uit. Smeer de taartvorm in met boter en bekleed de vorm met het deeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Bak de taart op het rooster iets onder het midden in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 25 min. Maar tussendoor even checken is aanbevolen.

Terwijl de taart in de oven staat kunnen we met de vulling aan de slag. Maak een mengsel van de vla, de kwark en de abrikozenjam. Als de taart klaar is laten we hem even afkoelen. Als hij afgekoeld is bestrijken we de bodem van de  afgekoelde taart met het mengsel. Laat de vruchten eerst uitlekken voor je ze op de taart legt en rangschik ze dan in punten op de taart en bestrijk ze met taartina.

Maak met de slagroom de garnering af door tussen de verschillende vruchten een toefje slagroom te plaatsen. Maak je zelf slagroom meng deze dan eerst met de suiker en vul een spuitmond. Dit geeft een netter afgewerkt resultaat dan met een lepeltje.


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.

Top van de dag:

Boxershort die… 1 uur geleden
Zoekterm: boxers die niet…

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring