Geschreven door Gladys1980 op 02 11 2020. Aantal keer gelezen: 1042. Permalink
Categorieën:
Eten en Drinken,
Recepten.
Wanneer je gewend bent om stamppotten met vlees te eten, maar je wit minderen met vlees eten of je bent vegetarisch, dan is dit recept voor een heerlijke vegetarische zuurkoolstamppot en heel goed alternatief.
Wanneer je zuurkool gaat maken is het het lekkerst om te kiezen voor verse zuurkool. Maar natuurlijk kun je ook gewoon zuurkool uit een pakje gebruiken. Ik heb in mijn recept verse zuurkool van Jumbo gebruikt.
De ingrediënten die je nodig hebt voor deze vegetarische zuurkoolstamppot zijn:
Bereidingswijze:
Kook de aardappelen en zuurkool gaar zoals gebruikelijk.
Snijd de ui in kleine stukjes en doe in een kom. Verkruimel de tofu en voeg toe. Doe daar een uitgeperst teentje knoflook bij en marineer het geheel met de 2 afgestreken eetlepels Al Andaluz kruiden en een eetlepel olijfolie. Roer goed door een laat even intrekken.
Neem vervolgens een koekenpan en roerbak het tofu mengsel totdeat de ui glazig is geworden. Voeg daarna het sap van het blikje ananas toe en laat het mengsel zachtjes sudderen tot de ui gaar is.
Voeg vervolgens de stukjes ananas toe (ik heb zelf ieder stukje nog eens door de helft gesneden, omdat ik niet van grote stukken ananas hou) en het bekertje crème fraiche. Roer door en verwarm het goed.
Giet de aardappelen en de zuurkool af. Stamp de aardappelen in een grote kom en voeg de inhoud van de koekenpan toe aan de aardappelen. Meng goed door elkaar. Schep als laatste de zuurkool door het gerecht en voeg naar smaak peper en zout toe.
Vegan variant
Wil je deze zuurkool stamppot maken in een vegan versie, dan hoef je alleen maar de crème fraiche te vervangen door een bakje Oatly Haver Cuisine Fraiche.
Eet smakelijk!
Ervaringsverhalen bij dit artikel:
Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.
Top van de dag:
Recepten die… 3 dagen geleden
Zoekterm: https:/…
© 2010 - 2019 Grabbits.nl | Voorwaarden
Privacy verklaring & disclaimer | Website: voorloper.com