Ga naar de bovenkant van de pagina

Recept voor kokoskoek

Geschreven door Nathalie Klaassen op 05 01 2016. Aantal keer gelezen: 604. Permalink

Recept voor kokoskoek

Categorieën: Eten en Drinken, Recepten.

Voor iedereen die ook van kokoskoeken houd: ik wil graag een recept delen voor kokoskoeken met jullie, dat ik zelf erg lekker vind.

Jullie kennen ze vast wel, de bekende kokoskoeken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ze zelf erg regelmatig haal, omdat ik ze zo lekker vind.

Nou bak ik eigenlijk best veel, maar dan vooral recepten uit het buitenland, dat wat hier niet te krijgen is. En dit haalde ik altijd maar voor het gemak uit de supermarkt. Tja, het ligt zo voor het grijpen. Tot ik een keer op een recept stuitte voor kokoskoeken. Ja, dacht ik toen bij mezelf, ik bak van alles en de Nederlandse dingen dan weer niet. Terwijl het zo makkelijk is.

Dus toen ik boodschappen ging doen stonden ook de ingrediënten voor de kokoskoeken op het lijstje. Al zeg ik het zelf, het is een makkelijk recept wat bijna niet kan mislukken, tenzij je hem vergeet uit de oven te halen. En het is ook nog eens erg lekker.

Wat is er nou leuker dan smullen van je eigen bakcreaties?

Wat heb je nodig:

  • Bakvorm
  • Mengkom
  • Oven
  • Mes
  • Boterkwastje

Ingrediënten:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 mespunt zout
  • 100 gram gemalen kokos
  • 200 gram koude, harde boter
  • 1 a 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 boterkoekvorm met een diameter van 22 a 24 cm

Als je alles in huis hebt kunnen we aan de slag:

  • Smeer de bakvorm in met boter.
  • Verwarm de oven voor op 200 C of als je een gasoven hebt, gasstand 4.
  • Zeef het bakmeel, basterdsuiker en het zout in een kom.
  • Voeg de kokos, boter, vanillesuiker en de helft van het losgeklopte ei toe en snijd de boter met 2 messen in kleine stukjes.
  • Kneed er dan met een koele hand een samenhangend deeg van.
  • Leg het deeg in de bakvorm en druk het deeg gelijkmatig in de vorm uit.
  • Bestrijk het deeg met het resterende ei en maak er met de botte kant van het mes ruiten in.
  • Plaats de vorm op de rooster op de onderste richel in de voorverwarmde oven. Bak de kokoskoek op 200 C of gasstand 4 in circa 30 minuten goudbruin.
  • Tussendoor even kijken of hij toch niet te hard gaat kan natuurlijk nooit kwaad.
  • Laat de koek eerst bijna geheel koud worden voor je de vorm gaat verwijderen.

Hoewel ik het liefste gewoon het originele recept gebruik, maak ik af en toe ook wel eens een variatie hierop. Namelijk met chocolade.

Mocht je het zelf ook willen proberen, kneed dan 100 gram grof geraspte bittere chocolade door het deeg.

Dan rest mij nog maar één ding te zeggen.

Eet smakelijk!


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.

Top van de dag:

De borduurpaketten… 4 uur geleden
Zoekterm: borduurpakketten

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring