Ga naar de bovenkant van de pagina

Recept mokka hazelnoottaart

Geschreven door Nathalie Klaassen op 03 03 2016. Aantal keer gelezen: 711. Permalink

Categorieën: Eten en Drinken, Recepten.

Een lekkere taart om te maken voor een verjaardag. Ik heb hem gemaakt samen met de citroen mandarijnentaart. Zo had ik 2 totaal verschillende taarten.

Het is even goochelen met de ingrediĆ«nten en de eerste keer kostte het me wel even tijd om hem te maken. Maar als je het recept vaker gemaakt hebt wordt hij makkelijker en is hij zo klaar. Samen met de citroen-mandarijnentaart had ik twee verschillende taarten qua smaak voor de visite. Zo kon iedereen kiezen wat hij wilde hebben. Wil je hem niet bakken, dan kun je hem ook halen in de winkel. Maar eigengemaakte taarten vind ik vaak lekkerder.

Mokka Hazelnoottaart

Wat heb je nodig:

  • Mixer
  • Oven
  • Pan
  • Bestek
  • Zeef
  • Slagroomspuit
  • Keukenweegschaal
  • Maatbeker
  • Klopper
  • Springvorm 24 cm
  • Boterkwastje

Ingrediënten voor het deeg:

  • 4 eieren
  • 125 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 gram bloem
  • 25 gram maïzena
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Zout

Voor de vulling:

  • Notenlikeur

Banketbakkersroom:

  • 3 eierdooiers
  • 4 dl melk
  • 30 gram bloem
  • 40 gram suiker
  • Zout
  • 1 zakje vanillesuiker

Mokkaboter:

  • 125 gram boter
  • 75 gram poedersuiker
  • 0,25 tot 0,5 dl koffie extract

Voor de garnering:

  • 125 gram geroosterde fijngehakte hazelnoten
  • 25 gram geroosterde hele hazelnoten
  • Chocoladebloemetjes

Dan gaan we aan de slag:

Klop de eieren samen met de suiker en de vanillesuiker in 10 min schuimig. Zeef de bloem met de maïzena, het bakpoeder en het zout en schep dit mengsel nu voorzichtig door de eiermassa heen. Vet de springvorm in met boter. Dit voorkomt dat de taart aan de springvorm vast komt te zitten en je hem straks makkelijk uit de vorm kunt halen. Giet het deeg in de vorm, die je hebt ingevet en bak de taart op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven op 170 graden voor 40 minuten. Tussendoor wel even kijken of hij niet te hard gaat natuurlijk.

Dan gaan we ondertussen met de vulling aan de slag. Klop de eierdooiers los met een beetje suiker en de bloem. Verwarm een beetje melk in een pannetje. Roer de verwarmde melk dan en de overige suiker, het zout en de vanillesuiker erdoor en giet dit mengsel dan weer terug in de pan. Breng nu de banketbakkersroom al roerende aan de kook en laat deze op een laag vuur zachtjes een paar minuten doorkoken. Laat de massa nu al roerende afkoelen. Roer voor de mokkaboter de boter schuimig met de suiker en druppel geleidelijk het koffie-extract erdoor.

Ondertussen is de taart ook wel klaar en uit de oven. Verwijder de vorm en laat de taart iets afkoelen. Snijd als de taart is afgekoeld hem in 3 plakken en druppel wat notenlikeur over de onderste 2 plakken. Bestrijk de onderste plak met de helft van de banketbakkersroom. En meng de andere helft met de mokkaboter en verdeel de helft hiervan weer over de tweede deegplak van het deeg. Kunnen jullie het nog volgen? Leg alle plakken weer op elkaar. Bestrijk dan nu eerst de zijkanten met het overgebleven room-mokkabotermengsel en rol deze door de gehakte hazelnoten. Bestrijk als je dat gedaan hebt de bovenkant, spuit hierop toefjes mokkaboter en garneer deze met de bloemetjes. En dan is de taart klaar.

Eet smakelijk!


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.

Top van de dag:

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring