Ga naar de bovenkant van de pagina

Recept melktaart

Geschreven door Nathalie Klaassen op 11 02 2016. Aantal keer gelezen: 760. Permalink

Categorieën: Eten en Drinken, Recepten.

Uit de Zuid-Afrikaanse keuken afkomstig: Melktaart. Je kunt hem serveren op verjaardagen met een toefje slagroom, maar je kunt hem ook als toetje eten. Ik vond het recept best even bewerkelijk. Maar je krijgt er wel iets lekkers voor terug. Dus het is het waard om een paar uurtjes in de keuken te staan. 

Wat heb je nodig:

  • Taartvorm
  • Oven
  • Mixer
  • Kom
  • Pan
  • Bestek
  • Klopper

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 250 gram bloem
  • 125 ml melk
  • 75 gram roomboter
  • 75 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 1 liter melk
  • 50 gram suiker
  • 25 gram bloem
  • 25 gram custardpoeder
  • 3 eieren
  • 1 vanillestokje
  • Kaneelpoeder
  • Snufje zout

Dan gaan we aan de slag met het deeg:

Mix de boter en de suiker goed door elkaar en roer hier het ei door. Is dat gelukt, voeg dan het bakpoeder, de bloem en een snufje zout toe. Giet dan vervolgens de melk erbij en blijf mixen totdat het deeg een samenhangend geheel vormt.

Vet nu de taartvorm in met een klein beetje roomboter. Dit voorkomt dat de taart straks aanbakt aan de taartvorm zorgt ervoor en hij er makkelijk uitkomt. Doe hier het beslag in.

Nu het deeg in de taartvorm zit gaan we verder met de vulling.

Verwarm de 750 ml melk, in een pannetje maar pas op dat je het niet laat koken. Dat is niet de bedoeling. En los nu de suiker hierin op.

Mix de overige 250 ml melk samen met de custardpoeder en de bloem. Klop vervolgens 2 eierdooiers en een heel ei. Voeg hier een snufje zout aan toe en meng alles samen bij de melk, custardpoeder en de bloem.

Heb je nu de melk, custardpoeder, bloem en de eieren goed door elkaar gemengd, dan voegen we dit samen bij de melk en de suiker. Alles gaat dus nu in 1 kom. Voeg bij het mengen de merg van het vanillestokje toe. Blijf dit goed roeren totdat het mengsel dikker wordt en op vla begint te lijken. Maar ook nu weer, laat het geheel niet koken!

Laat het mengsel nu even afkoelen. Klop dan de overige 2 eiwitten stijf en schep deze dan over de vla heen. Giet nu het geheel over het deeg heen in de taartvorm en bak de taart in ongeveer 40 minuten in het midden van de oven, die wel voorverwarmd is op 180 graden.

Als de taart uit de oven kan versier je hem met wat kaneelpoeder en suiker.

De melktaart kun je zowel warm als koud serveren.

Dan zeg ik: Eet smakelijk!


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.

Top van de dag:

Yoki Drink, wel of… 12 uur geleden
Zoekterm: yoki drink

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring