Ga naar de bovenkant van de pagina

Recept Malva pudding

Geschreven door Nathalie Klaassen op 12 02 2016. Aantal keer gelezen: 787. Permalink

Categorieën: Eten en Drinken, Recepten.

Malva pudding is een heerlijk toetje afkomstig uit Zuid-Afrika dat je op twee manieren kunt klaar maken. Het is weer eens wat anders dan onze Mona toetjes

Nog een toetje wat ik heel graag met jullie wil delen. Ook dit komt weer uit Zuid-Afrika. Ik heb daar zo lekker gegeten. En dit ook leren kennen op mijn laatste reis. Ik vind het leuk om gerechten uit de lokale keuken te proeven tijdens het reizen. Malva pudding, je kunt het eten als toetje maar ook gewoon als tussendoortje. Het is makkelijk om klaar te maken en het kost niet veel tijd. Even afhankelijk van hoe je het klaar maakt, je kunt het namelijk eten met vla of je maakt er zelf saus bij. Ik zal het beiden opschrijven voor jullie.

Wat heb je nodig:

  • Mixer
  • Oven
  • Bestek
  • Kom
  • Maatbeker
  • Keukenweegschaal
  • Pannetje

Ingrediënten:

  • 150 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • 50 ml melk
  • 2 eieren
  • 30 gram roomboter
  • 1 eetlepel abrikozenjam
  • 1 theelepel azijn
  • 1 theelepel baksoda! Dus geen bakpoeder!
  • Snufje zout.
  • Eventueel vla.

Klop de eieren en de suiker luchtig. Heb je dit gedaan, dan voeg je de jam en de melk toe en meng dit goed door elkaar heen. Dan voeg je de bloem en de soda toe. Smelt de boter in een pan, doe het azijn bij de boter in en voeg dit samen met de eieren en de suiker. Verwarm de oven vast voor op 180 graden. Schenk alles in een ovenschaal en zet hem in het midden van de oven voor 40 minuten. Dit is het als je het wilt eten met vla. Na 40 minuten haal je de schaal uit de oven. Laat de pudding afkoelen en serveer hem in een schaal met een beetje vla.

Je kunt ook de saus er overheen gieten. Deze variant is heel zoet, maar persoonlijk vind ik hem wel lekkerder.

Ingrediënten voor de saus:

  • 1 kopje gecondenseerde melk
  • 1 kopje gekookt water
  • 1 kopje suiker

Neem kleine kopjes anders heb je heel erg veel saus.

Voeg alles samen in een pan en verwarm het even zonder het te laten koken.

Als je pudding klaar is en uit de oven kan prik er dan met een vork gaatjes in en giet de saus eroverheen. Zowel de cake als de saus hoeven niet van te voren af te koelen. Laat de pudding nu even staan tot de saus er helemaal is ingetrokken.

De pudding is goed te bewaren voor een paar dagen in de koelkast.

Je kunt ze natuurlijk ook allebei een keer maken en kijken waar je voorkeur naar uit gaat.

Eet smakelijk!


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring