Ga naar de bovenkant van de pagina

Recept chocoladecake

Geschreven door Nathalie Klaassen op 11 02 2016. Aantal keer gelezen: 529. Permalink

Recept chocoladecake

Categorieën: Eten en Drinken, Recepten.

Een recept voor een heerlijke chocoladecake. Ik zou zeggen bak hem eens voor jezelf en ik hoop dat je hem net zo lekker vind als ik.

Ik zeg altijd, je mag alles opeten wat in mijn kast ligt, ik deel alles. Maar niet mijn chocola. Ik ben gek op chocola. En dat geldt ook voor de chocoladecake. Als ik op een verjaardag ben en op een schaal ligt gewone cake en een chocoladecake dan kies ik altijd voor de chocoladecake. Een gewone cake met slagroom is ook lekker, maar de chocoladevariant heeft gewoon veel meer smaak. Dus daarom deel ik mijn recept voor, jullie raden het al: chocoladecake.

Wat heb je nodig:

  • Oven
  • Bestek
  • Cakeblik
  • Keukenweegschaal
  • Kommen
  • Pan
  • Klopper
  • Boterkwastje
  • Eventueel een mixer en een satéprikker

Ingrediënten:

Dit is een cake voor 6 personen. De bereidingstijd is ongeveer 25 minuten.

  • 100 gram pure chocolade in brokken. Of anders zelf een plak chocolade breken.
  • 5 theelepels koud water
  • 8 theelepels cacaopoeder
  • 375 ml witte suiker
  • 250 gram boter, in kleine stukjes gesneden
  • 4 gescheiden eieren
  • 250 gram zelfrijzende bloem
  • 1 theelepel glazuursuiker
  • 1 eetlepel cognac of brandy

Als je alles klaar hebt staan in de keuken gaan we aan de slag. Het is een makkelijk recept dus maak je geen zorgen. En hij is ook zo klaar.

Smelt eerst de chocola op een laag pitje in een pannetje. Terwijl je al roerend het water, de cacao, en de suiker toevoegt. Als het mengsel mooi glad is dan haal je het van het vuur. Voeg dan nu de cognac of de brandy toe, dan de boter en roer het stevig door zodat de boter kan smelten. Een mixer kan nu ook erg handig zijn. Laat het mengsel nu even afkoelen en als het koud is roer dan de eierdooiers en de bloem er grondig door heen. Klop de eiwitten stijf en schep deze door het chocolademengsel. Vet de cakevorm in met boter, zo kun je de cake er na het bakken makkelijk uit de cakevorm halen. Schep het chocolademengsel in de ingevette cakevorm en zet deze in het midden van de voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 40-50 minuten.

Wil je zeker weten dat de cake goed is en je hem niet te vroeg of te laat uit de oven haalt, prik er dan even met een satéprikker in. Het stokje mag er niet te droog maar ook niet te nat uitkomen. Is je cake klaar, laat hem dan eventjes afkoelen uit de vorm op een rooster. Als hij is afgekoeld is de laatste stap de glazuursuiker erover heen te strooien.

Eet smakelijk en geniet ervan!


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.

Top van de dag:

Mijn ervaring met… 1 uur geleden
Zoekterm: ervaringen poor…

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring