Ga naar de bovenkant van de pagina

Recept Bobotie

Geschreven door Nathalie Klaassen op 09 01 2016. Aantal keer gelezen: 658. Permalink

Recept Bobotie

Categorieën: Eten en Drinken, Recepten.

Ik heb tijdens mijn reis door Zuid Afrika een recept gekregen voor Bobotie en dit recept wil ik heel graag met jullie delen.

Veel mensen kennen de Zuid-Afrikaanse bobotie wel. Knorr wereldgerechten verkoopt hem ook. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze niet zo heel lekker vind. Toen ik tijdens mijn reis door Zuid-Afrika de echte Bobotie proefde was ik verkocht. Heerlijk en totaal anders dan die van de Knorr. Ik heb het recept gevraagd en dit wil ik graag met jullie delen. Het originele recept wat ik heb is eigenlijk in het Zuid-Afrikaans, maar omdat dat misschien wat onduidelijk is voor sommige mensen zal ik het in het Nederlands neerzetten.

Wat heb je nodig:

  • Oven
  • Ovenvaste schaal
  • Mes
  • Kommen
  • Braadpan
  • Klopper
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg rundergehakt
  • 2 uien
  • 2-3 sneden witbrood, geweekt in water.
  • 3 eieren
  • 125 ml room (melk kan ook)
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 eetlepel choenjit
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel abrikozenjam
  • 2 eetlepels azijn of zuurlemoensap
  • 1 eetlepel chutney
  • 1 handjevol rozijnen
  • 1 handvol gedroogde abrikozen (snij deze in stukjes en weken in lauw warm water)
  • 1 handvol gedroogde appel (snij deze ook in stukjes en weken in lauw warm water)
  • 1 handvol gedroogde peren (ook deze in stukjes snijden en weken in lauw warm water)
  • Peper
  • Zout
  • Rijst

Je kunt de abrikozen, peren en appels bij elkaar in 1 schaal doen met water.

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Braad de ui glazig. Doe het gehakt erbij in de pan en bak het bruin zonder zout.
  • Voeg dan het brood, de kerrie, choenjit, zout, peper, suiker, chutney, gedroogde vruchten, abrikozenjam, azijn en de rozijnen toe.
  • Kluts een ei en voeg dit bij de andere ingrediënten in de pan. Verwarm alles even kort en schep het dan over in een oven vaste schaal.
  • Kluts de andere eieren en met het met de room (of de melk). Giet dit boven op het vlees mengsel.
  • Leg een stuk aluminiumfolie over de ovenschaal heen en plaats de schaal in het midden van de oven voor anderhalf uur. 45 minuten met aluminiumfolie en dan opnieuw 45 minuten zonder aluminiumfolie.
  • Kook op het laatst de rijst.

Eet smakelijk!

Mocht je nog wat over hebben, wat ik betwijfel, is het goed te bewaren in de vriezer voor een korte tijd. Al is het lekkerder om alles gelijk op te eten omdat na het opnieuw opwarmen de smaak wel wat achteruit gaat. Het ziet er misschien wat bewerkelijk uit, maar ik zet als ik begin alles wat ik nodig heb klaar en dan kan ik alles zo pakken en bij elkaar in de pan doen. Dan is het zo klaar.


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.

Top van de dag:

De borduurpaketten… 5 uur geleden
Zoekterm: borduurpakketten

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring