Ga naar de bovenkant van de pagina

Perfecte gegrilde kip maken

Geschreven door Vallie op 25 11 2015. Aantal keer gelezen: 389. Permalink

Categorieën: Eten en Drinken, Recepten.

Ik moet van mezelf wel zeggen dat ik heerlijke kip kan bereiden. Mijn man en dochter zijn er gek op, lekker bij friet of bij rijst met sla erbij. Vaak had ik problemen om kip goed te kunnen grillen, maar nu kan ik het al behoorlijk goed. Ook in de zomer gooi ik kip op de barbecue of op onze elektrische grill.

Lekker gezellig met zijn allen in de achtertuin en heerlijk smakelijk eten. Indien je een elektrische grill gebruikt dan moet je net de juiste temperatuur nemen. De conventionele grills met hout en houtskool werken nog het beste. Je ontsteekt dan de kolen of het hout en verfrommelt er wat papier doorheen en dan aanmaakvloeistof erop, dan brandt er zo een heerlijk vuurtje. De rook uit de kolen geeft een beetje de lekkere gegrilde smaak aan je kip.

Je moet de beste delen van de kip nemen, wil je deze heerlijk kunnen grillen. Ik gebruik meestal de poten en de dijen, die zijn het meest mals. Er zit ook lekker vet aan, waardoor je een smakelijk stukje kip bereid hebt. Misschien klinkt dit ongezond allemaal, maar ik ben een grote fan van grillen en barbecueën en zelfs nu in het najaar zal ik de elektrisch gril vaak gebruiken onder ons afdak. Het mag dan wel ongezond zijn, maar het is wel lekker.

Ik begin met het vlees eerst te marineren, je krijgt er in de supermarkt allerlei smaken van, van die marinades. Ik laat dan de kip 's nachts in die marinade trekken, want hoe langer je het vlees marineert, hoe lekkerder de smaak. Je kan je eigen marinade maken zoals ik dat doe en ik hou van Aziatische smaken. Voor een kilo kip neem je drie eetlepels vers citroensap, vier eetlepels bruine suiker, een stengel citroengras, drie tenen knoflook en een theelepel sesamolie. 

Dit kook je even voor twee minuten en dan is je marinade klaar. Als je nu aan het grillen bent, dan sprenkel je die marinade er af en toe even overheen, zodat alles goed kan doordrenken. Je kan ook een simpele marinade maken, een soort roux. Smelt boter in een pan en doe daar specerijen door, zoals basilicum en tijm of als je van pittiger houdt chilipoeder en cayennepeper. Indien je de aller-lekkerste kip wilt hebben, doe dat op gematigd vuur, zodat de kip niet gaat verbranden. Dien de kip warm op met wat salade erbij, eet smakelijk.


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.

Top van de dag:

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring