Ga naar de bovenkant van de pagina

Onze heerlijke aardappel

Geschreven door vandollum op 17 02 2016. Aantal keer gelezen: 551. Permalink

Onze heerlijke aardappel

Categorieën: Eten en Drinken, Recepten.

Aardappelen zijn een geweldig iets, je kan er mee variëren zoals met schil en al eten, je kan ze koken, je kan ze bakken, kruiden, koud en warm eten. Ik weet wel een paar manieren waarop je de aardappel kan gebruiken en het zijn ook nog heerlijke recepten.

In de zomer kan je van aardappelen en heerlijke aardappelsalade maken. Ik kook altijd de aardappelen en dan snijd ik ze daarna in stukjes. Ik doe er rode ui doorheen, mayonaise, verse kruiden zoals dille en peterselie, vier tenen knoflook en crème fraiche, maar zo heeft ieder zijn of haar eigen recept.

Van aardappelen kan men ook puree maken en ook daar zijn talloze varianten op. Je kan puree maken met goede boter, je kan er slagroom doorheen kloppen. Men kan ook karnemelk gebruiken om een luchtige puree te creëren. Je kan er boursin doorheen doen of andere kaas die jij lekker vindt.

Een aardappelschotel is ook altijd heerlijk. Ikzelf schil de aardappel en dan snijd ik schijfjes ervan. Je kan ook een zak kant-en-klare schijfjes kopen maar ik maak ze liever zelf. Ik doe dat in een ovenschaal en dan doe ik er een teentje knoflook bij, een uitje, dille, rozemarijn. Ik klop een ei tezamen met wat crème fraiche en dat giet ik er dan overheen. Je kan dan deze aardappelschotel gratineren en daar bedoel ik mee: strooi er wat paneermeel gemengd met kaas overheen en zet de schotel de laatste vijf minuten onder de grill.

Wat ik in Zuid-Afrika heb geleerd van mijn vriendin is het volgend recept. Aardappelfrieten, maar dan klaargemaakt op een andere manier. Je snijdt de aardappelen in grote parten en plaatst ze in een kom. Je besprenkelt ze met olijfolie, zout en knoflookpoeder en ik doe ook wat Italiaanse kruiden er eroverheen. Je legt dan deze schijfjes op een bakplaat en bakt ze in een half uurtje goudbruin. Deze partjes smaken zo lekker bij middageten of je gebruikt ze als dip voor bij de borrel. Denk dan bijvoorbeeld aan een frisse dip.

Je kan ook aardappelen uit de oven maken, dat is zo klaar eigenlijk. Ik schil ze, maar je kan ook met schil in de oven leggen. Wikkel ze in alufolie en zet grote aardappelen dan drie kwartier op 140 graden in de oven. Je kan aardappelen roosteren met allerlei kruiden er overheen of je maakt een aardappelschotel van aardappelen gemengd met wortelen of een andere groente die je lekker vindt. 


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.

Top van de dag:

Mijn ervaring met… 1 uur geleden
Zoekterm: ervaringen poor…

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring