Ga naar de bovenkant van de pagina

Met minder geld toch rondkomen

Geschreven door rinajansen op 01 06 2011. Aantal keer gelezen: 6906. Permalink

Met minder geld toch rondkomen

Categorieën: Financieel en Zakelijk, Geld.

Er kan een moment in je leven komen dat je even, of voor langere tijd wat minder geld te besteden hebt. In eerste instantie denk je dan vaak “Hoe ga ik dit doen”. Maar als je goed naar je bestedingspatroon gaat kijken zal het je vast lukken om met minder geld toch rond te komen. Onderstaand kun je mijn ervaring lezen met bezuinigen op verschillende producten.

Dat je minder te besteden hebt kan uiteraard door verschillen factoren komen zoals: werkloosheid, gezondheidsproblemen, echtscheiding enz. Dit zijn gebeurtenissen waar je vaak helemaal geen invloed op hebt. En wat emotioneel vaak al moeilijk genoeg is. Daarom probeer ik via dit artikel wat tips te geven om met weinig geld toch rond te kunnen komen.

Ruim je huis en schuur op!

Vaak liggen er veel spullen in en rondom je huis waar je helemaal niets meer mee doet. Verzamel al deze spullen en bedenk wat het artikel nog waard is. Maak een foto van de spullen die je weg wilt doen, geef er een prijs aan en plaats de spullen op Marktplaats of Speurder. Ook kun je met deze spullen op een markt gaan staan, maar dan zijn er vaak kosten aan verbonden om de spullen te mogen verkopen. Je zult zien dat deze spullen nog een aardig centje opleveren en je huis is meteen opgeruimd.

Verzekeringen!

Uiteraard moet je goed verzekerd zijn, het is vaak al erg genoeg als je schade hebt en als deze schade dan niet wordt vergoed is het probleem nog groter. Toch zijn er heel veel mensen die dubbel verzekerd zijn. Neem bijvoorbeeld een rechtsbijstandsverzekering. Deze verzekering is erg duur en niet nodig als je bijvoorbeeld lid bent van een vakbond. Een doorlopende reisverzekering: waarschijnlijk ga je nu even niet op vakantie omdat het financieel niet uitkomt. Zeg deze verzekering dan op, je hebt hem zo weer afgesloten als het allemaal weer wat beter gaat.

Abonnementen!

Kijk kritisch naar de abonnementen die je hebt, vaak lopen die al jaren en wordt er niet of nauwelijks in de tijdschriften gekeken. Ook is het een mogelijkheid om samen met een kennis een abonnement te nemen en het tijdschrift te delen.

Boodschappen doen!

De verschillende supermarkten verschillen vaak heel erg veel in prijs. Probeer ook hier kritisch naar de producten te kijken, een onbekend merk wil nog niet zeggen dat het geen goed product is. De goedkopere artikelen liggen vaak onderin het schap van de supermarkt. Verzorgingsproducten: koop ze bij de Wibra of Zeeman. Ook daar zijn de bekende merken als Dove, Fa enz. te koop, maar omdat de tekst op de verpakking in een vreemde taal is worden ze bij deze winkels een heel stuk goedkoper verkocht. Vaak betaal je minder dan de helft voor hetzelfde product.

De Auto!

De auto is een grote kostenpost, maar hem weg doen is iets wat je niet graag doet. Met de auto behoud je namelijk je sociale contacten en je vrijheid. Probeer de kosten van de auto te drukken door:

  • Kies een goedkope benzinepomp. Dit kan vaak 0,05 euro per liter schelen. Op een tank van 40 liter is dat toch een winst van 2,00 euro.
  • Controleer maandelijks je banden. Als je banden op spanning zijn rijdt je auto ook zuiniger.
  • Zet de airco zo min mogelijk aan en schakel snel, hierdoor gebruik je minder brandstof. Dit levert je ongeveer 18 euro per jaar op.
  • Maak zelf je ruitenvloeistof: 1/10 allesreiniger, 3/10 spiritus en 6/10 water. Of koop je ruitenvloeistof bij de Action.

Zo zijn er tal van voorbeelden te noemen maar zeker de moeite waard om over na te denken.

Mijn ervaring met rondkomen met minder geld

Een vriendin van mij kwam na een echtscheiding in een situatie terecht waarbij zij met heel weinig geld met twee kinderen rond moest komen. Vooral in de beginperiode was dit heel erg moeilijk, omdat er ook nog emotionele problemen bij komen. Maar na verloop van tijd was het voor haar zelfs een uitdaging om leuke spullen of een heerlijke maaltijd te hebben voor weinig geld. Zo maakte zij de kleren voor haar kinderen helemaal zelf. Kocht zij een kilo gehakt als deze in de aanbieding was, de ene dag gebruikte zij de helft van het gehakt voor gehaktballen en met de andere helft maakte zij de andere dag macaroni. Zij is heel erg handig geworden in het besparen van geld. Deze ervaring wilde ik met jullie delen door bovenstaand artikel.

Heb jij ervaring met rondkomen met minder geld? Deel je ervaringsverhaal op Grabbits!

 

Schrijf mee, deel mee en groei mee!

[size=2][color=grey]Geld verdienen met Grabbits? Lees hier verder...[/color][/size]


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Rondkomen van weinig geld en toch leuke uitstapjes en op vakantie

Geschreven door TekstschrijverT op 08 06 2011. Aantal keer gelezen: 7449.

Schrijf mee, deel mee en groei mee!Rondkomen met weinig geld of een minimumuitkering vraagt veel creativiteit, maar toch is het ook dan mogelijk om jezelf en je gezin te geven wat je nodig hebt en daar behoren ook leuke uitstapjes en vakanties bij.

Lees meer...

Leuke kleding met een laag budget

Geschreven door TekstschrijverT op 18 06 2011. Aantal keer gelezen: 6249.

Schrijf mee, deel mee en groei mee!Een hele nieuwe outfit lijkt op voorhand erg duur, toch zijn er veel leuke tips en mogelijkheden om je leuk te kleden met een laag budget. Lees hier mijn tips en ervaringen.

Lees meer...

Lekker en gezond eten met weinig geld

Geschreven door TekstschrijverT op 23 06 2011. Aantal keer gelezen: 11197.

Schrijf mee, deel mee en groei mee!Rondkomen met weinig geld is niet altijd makkelijk, maar met een beetje creativiteit kun je heel lekker en gezond eten en toch geld overhouden voor andere dingen.

Lees meer...

Euro Shopper, een merk dat beduidend goedkoper is

Geschreven door rinajansen op 25 06 2011. Aantal keer gelezen: 8265.

Schrijf mee, deel mee en groei mee!Als je boodschappen gaat doen kom je verschillende producten tegen, maar ook verschillende merken. Wij kennen allemaal de A-merken, huismerken en sinds enkele jaren is er ook het merk Euro Shopper. Onderstaand kun je mijn ervaring lezen met het merk Euro Shopper.

Lees meer...

Gezonde maaltijden voor weinig geld

Geschreven door samantha1986 op 01 09 2011. Aantal keer gelezen: 5933.

Schrijf mee, deel mee en groei mee!Samen met mijn man en dochter probeer ik zo goedkoop maar gezond mogelijk te eten. Dit doen wij met een budget van € 160,-- in de maand.

Lees meer...

Mijn ervaring met kleding voor een klein budget

Geschreven door samantha1986 op 01 09 2011. Aantal keer gelezen: 5432.

Schrijf mee, deel mee en groei mee!Kleren maken de man en vrouw. Ik wil er altijd graag goed uitzien, maar het mag niet teveel kosten. Niet omdat ik het geld niet heb, maar ik wil graag veel kleding voor weinig geld. Maar hoe doe ik dat?

Lees meer...

Weg voor weinig geld

Geschreven door ceelo op 02 09 2011. Aantal keer gelezen: 3986.

Schrijf mee, deel mee en groei mee!Met de dramatische zomer van het afgelopen jaar, hebben veel mensen behoefte aan tóch nog een weekje zon. Lees hier dat dat minder hoeft te kosten dan je denkt!

Lees meer...

Lekker en gezond eten voor minder dan 30 euro per week

Geschreven door TekstschrijverT op 16 10 2011. Aantal keer gelezen: 7674.

Schrijf mee, deel mee en groei mee!Lekker en gezond eten met weinig geld lijkt soms onhaalbaar. Vaak wordt er gedacht dat met weinig geld de weg naar pizza's en patat sneller wordt gemaakt. Ik wil laten zien dat je ook prima gezond kunt eten met weinig geld. Met gezond eten ga ik dan uit van de schijf van vijf, dus met voldoende fruit en groente. Samen met mijn partner en en iedere week familie op bezoek kom ik rond van 30 euro per week.

Lees meer...

Ook mensen met een klein inkomen willen graag gezond eten

Geschreven door rinajansen op 19 10 2011. Aantal keer gelezen: 4577.

Schrijf mee, deel mee en groei mee!Als je tijdens het winkelen in de supermarkt goed om je heen kijkt, kan het je niet zijn ontgaan. De meeste producten en dan vooral de gezonde producten zoals brood, rijst, kaas, eieren, groenten en fruit zijn in prijs enorm gestegen ten opzichte van de andere voedingsproducten. Onderstaand kun je mijn ervaring lezen over dit onderwerp.

Lees meer...

Mijn ervaring met gezond eten met een klein budget

Geschreven door Avanti op 19 10 2011. Aantal keer gelezen: 7105.

Schrijf mee, deel mee en groei mee!Het is inderdaad niet altijd makkelijk om met een klein budget gezond te eten. Je moet meer plannen en heel bewust kopen. Niet altijd even leuk, maar... ook ongezond eten kost geld dus ga ik toch maar voor een beetje gezond.

Lees meer...

Lekker koken met een klein budget

Geschreven door TekstschrijverT op 20 10 2011. Aantal keer gelezen: 4860.

Wanneer je als student of uitkeringsgerechtige moet koken van een klein budget lijkt het algauw onmogelijk om ook lekker en gezond te koken. Gelukkig is dit niet waar. Gezond en lekker koken vraagt iets meer creativiteit, maar is zeker mogelijk. Ik zet wat low budget recepten voor je op een rij.

Lees meer...

Weinig geld en toch leuke spullen, hoe doe je dat?

Geschreven door Avanti op 21 10 2011. Aantal keer gelezen: 5915.

Iedereen wil graag zijn huis gezellig maken. Een leuke vaas, een schilderijtje, gezellige kopjes of een mooie schaal... Als je weinig geld hebt, lijkt dat allemaal niet meer mogelijk. Maar toch kan het best. Lees deze ervaring maar eens.

Lees meer...

Klein budget en toch graag bloemen in huis?

Geschreven door Avanti op 15 12 2011. Aantal keer gelezen: 5114.

Een mooi boeket bloemen vrolijkt je hele kamer op, maar wat doe je als er in het budget eigenlijk geen geld meer zit voor bloemen?

Lees meer...

Bespaartips die je net zo serieus mag nemen als je wilt...

Geschreven door Avanti op 08 01 2012. Aantal keer gelezen: 4686.

Ook met besparen kun je net zo ver gaan als je wilt. Hier zijn wat tips die soms grappig, soms praktisch en soms een beetje TE zijn. Soms zit er toch wel iets in....

Lees meer...

Mijn Bespaartips

Geschreven door kimberly18 op 06 02 2012. Aantal keer gelezen: 4321.

Op veel uitgaven kun je gemakkelijk geld besparen. Hieronder kun je enkele bespaartips lezen, die gemakkelijk zijn toe te passen in het dagelijks leven.

Lees meer...

Pagina 1 van 2 pagina's  1 2 > 

Top van de dag:

Een gebroken of… 14 uur geleden
Zoekterm: Neus kraakte tijds…

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring