Ga naar de bovenkant van de pagina

Makkelijke Kokoscake, en lekker!

Geschreven door Noor op 07 02 2012. Aantal keer gelezen: 4240. Permalink

Categorieën: Eten en Drinken, Recepten.

Overheerlijke kokoscake, makkelijk te maken. Je hebt hier geen aparte dingen voor nodig. De cake zit zo in elkaar, en hoeft ook niet zo lang in de oven. Hier mijn recept!
Een cake voor echte lekkerbekken. Overheerlijke kokoscake, makkelijk te maken, en met eenvoudige ingrediënten. Je hoeft dus geen aparte producten aan te schaffen. Ik zet eerst even mijn originele recept neer, en daarna nog even een beschrijving van mijn ervaring. Nu dan eerst even de benodigdheden om de kokoscake te kunnen maken; • 400 gram bloem • 425 gram suiker • 1 1/2 zakje Backin bakpoeder (a 16 gram van Dr. Oetker) • beetje zout • 2 eieren • 300 ml karnemelk (moet wel even op kamertemperatuur zijn) • 150 gram gemalen kokos • 125 ml slagroom • extra nodig; bakpapier En dan nu hoe je de cake moet maken: Verwarm de oven voor op 200˚ C. (hetelucht op 175˚ C). Zeef de bloem er roer er 275 gram suiker door. Roer ook de bakpoeder en het beetje zout erdoor heen. Maak een kuiltje in de bloem er breek hierin de eieren. Roer even door. En voeg daarna al roerend kleine scheutjes karnemelk toe en meng dit alles tot er een dik, soepel beslag ontstaat. Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng in een kom 100 gram kokos met de overige suiker en verdeel dit over het cakebeslag. Bak de cake in ongeveer 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar. Neem de cake uit de oven, en besprenkel hem met de slagroom en strooi er tenslotte de overige witte kokos overheen. En dan alles laten intrekken. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Komt de prikker er droog uit, dan is de cake gaar. Zo niet, dan nog even verder bakken in de oven. Laat de cake op de bakplaat afkoelen, en snijd hem daarna in stukken, en dan smullen maar. Mijn ervaring met het maken van de kokoscake Qua smaak is het een redelijk gewone cake, maar dan met kokos erin. Ik koop altijd een zakje gemalen kokos, waar 200 gram in zit, en dat gebruik ik gewoon in z'n geheel. Net als de slagroom; ik gebruik gewoon een heel potje. En de karnemelk, daar doe ik ook een klein scheutje meer van, dan krijg je lekkere natte cake, ook in combinatie met de slagroom. Ik gebruik ook 2 zakjes Backin bakpoeder, anders blijft dat halve zakje toch maar liggen. Wat ik ook fijn vind, is dat er een relatief korte baktijd nodig is. In iets meer dan een half uur heb je een heerlijke cake in huis. Wel even laten afkoelen, en daarna smullen maar!

Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Recepten met kokos

Geschreven door Peaches op 21 06 2012. Aantal keer gelezen: 1471.

Kokos is makkelijk in vele gerechten te verwerken. En het heeft een heel eigen smaakje. Hier een paar recepten bereid met kokos.



Lees meer...

Top van de dag:

Hoe kan iemand… 3 uur geleden
Zoekterm: fraude met…

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring