Ga naar de bovenkant van de pagina

Leverkaas of Berliner leverworst voor op de boterham

Geschreven door rinajansen op 23 04 2012. Aantal keer gelezen: 5847. Permalink

Leverkaas of Berliner leverworst voor op de boterham

Categorieën: Eten en Drinken, Producten.

Vleeswaren kun je gebruiken voor op de boterham, voor het maken van een snack of als tussendoortje eten. Eén van de vele soorten vleeswaren is Leverkaas die ook wel Berliner leverworst wordt genoemd. Onderstaand kun je mijn ervaring lezen over dit product.
Algemene informatie over Leverkaas (Berliner leverworst) Leverkaas is een vleeswarensoort die wat betreft uiterlijk, geur en smaak heel erg lijkt op leverpastei. Alleen is leverpastei heel erg smeuïg en is leverkaas een stevig product. Dit komt omdat er aan leverkaas onder andere zetmeel wordt toegevoegd. Leverkaas kun je bij de supermarkt of de slager kopen als één groot blok. Uiteraard kan de slager ook kleine lapjes snijden van de leverkaas. Het is maar net waar je de leverworst voor wilt gebruiken. De leverkaas is lichtbruin van kleur met aan de buitenkant een wit randje. Dit witte randje wordt meestal gemaakt van spekvet. Door dit witte randje blijft de leverkaas extra lang vers en smaakvol. Waarom wordt het woord kaas gebruikt in dit product? Omdat de leverkaas meestal in een blokvorm wordt gemaakt heeft hij de naam kaas in zijn naam gekregen. De verwijzing KAAS heeft dus alleen met de vorm te maken en niet met de ingrediënten. De ronde leverkaas wordt daarom ook meestal Berliner leverworst genoemd. In Berliner leverworst zitten meestal onderstaande ingrediënten: • varkensvlees • varkensvet • varkenslever • water • zout • kruiden/specerijen Soms worden deze ingrediënten aangevuld met andere producten, dat is vaak afhankelijk van het merk Berliner leverworst. De leverkaas heeft meestal onderstaande voedingswaarde per 100 gram • Energie: 391 Kcal • Eiwit: 12,0 gram • Koolhydraten: 4,5 gram • Waarvan suikers: 2,5 gram • Vet: 36,0 gram • Waarvan verzadigd: 13,7 gram • Voedingsvezels: 0,5 gram • Natrium: 1,26 gram Mijn ervaring Leverkaas of Berliner leverworst is een vleeswaren product dat ik regelmatig in huis haal. Ik vind de leverkaas gewoon heel erg smaakvol zowel als beleg voor op de boterham als voor het maken van een snack. Ook de kinderen krijgen van mij regelmatig een plakje leverkaas als tussendoortje. Naast dat de leverkaas erg lekker is, bevat hij ook nog eens veel ijzer waardoor het ook nog eens een gezond product is. Ik koop de leverkaas bij de supermarkt, maar ook bij de slager. Ik wissel dit af omdat beide leveranciers andere ingrediënten gebruiken en ik ze alle twee erg lekker vind.

Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Wat smeer je op je boterham?

Geschreven door dianadivera op 01 01 2014. Aantal keer gelezen: 1109.

Waar ik voorheen nog een dikke laag halvarine op mijn boterham smeerde, met soms ook nog zeer veel chocoladehagel, is dat tegenwoordig wel anders. Ik gebruik bijna geen halvarine meer en smeer alleen nog maar zeer gezonde producten op mijn boterham.



Lees meer...

Top van de dag:

Yoki Drink, wel of… 2 uur geleden
Zoekterm: yoki drink

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring