Ga naar de bovenkant van de pagina

Lekker: puntpaprika met mozzarella

Geschreven door Mereltje op 07 07 2011. Aantal keer gelezen: 2157. Permalink

Lekker: puntpaprika met mozzarella

Categorieën: Eten en Drinken, Recepten.

Puntpaprika met mozzarella is een lekker gerecht voor bij de barbecue wat ook geschikt is voor vegetariërs. Wat zijn puntpaprika's en hoe maak je dit lekkere gerecht?

Wat zijn puntpaprika’s?

Puntpaprika’s zijn zoals de naam al doet vermoeden, paprika’s die een langwerpige puntige vorm hebben. Ze zijn verkrijgbaar in rood en geel. Puntpaprika's zijn zoeter dan de gewone paprika, ze hebben een fijne fruitige smaak. Ook is het velletje veel dunner dan bij de gewone paprika. De puntpaprika is vers te koop in de groente en fruitwinkel of kruidenier, maar ook in potten als zoetzuur. Voor het onderstaande recept gebruiken we verse rode puntpaprika’s. De puntpaprika’s bevatten maar weinig calorieën, maar zijn rijk aan vitaminen A en C. Het eten van paprika bevordert ook de bloedsomloop. Er zijn mensen die last krijgen van hun maag, na het eten van paprika, dit kun je voor komen door de schil te verwijderen. Overigens komt dit vaker voor bij de gewone paprika, met de dikkere schil, als bij de puntpaprika.

Puntpaprika kopen en bewaren

Bij het kopen van verse puntpaprika’s let je erop dat de paprika stevig, glanzend en glad is, zonder beschadigingen. Het steeltje moet fris groen zijn. Je kunt een verse paprika ongeveer een week bewaren, leg hem daarvoor liefst niet in de koelkast, maar op een koele plek van ongeveer 12 graden. Bij te koude temperaturen kan de paprika gaan rotten.

Mijn lievelingsrecept met de puntpaprika: Puntpaprika met mozzarella Puntpaprika met mozzarella is een lekker bijgerecht voor bij de barbecue, wat je ook kunt gebruiken wanneer je vegetarische gasten hebt.

Wat je nodig hebt per persoon:

  • 1 puntpaprika
  • 2 pepertjes
  • een bol mozzarella
  • wat koriander
  • zout

De voorbereiding:

Snijd de paprika in twee lange helften, verwijder de zaadjes en was hem schoon. Snijd de mozzarella in plakken of blokjes en doe ze in een schaaltje. Snijd de pepertjes in kleine stukjes en doe ze samen met de koriander bij de mozzarella. Meng dat alles goed door elkaar en vul hiermee de paprikahelften. Strooi er een beetje zout over heen, naar smaak.

De bereiding:

Leg de paprikahelften ongeveer drie minuten op de barbecue en schuif ze daarna naar een minder warme plaats of leg ze op een stuk aluminiumfolie op het rooster. Na nog ongeveer drie minuten is de kaas gesmolten en is het gerechtje klaar.

Je kunt eventueel ook wat minder mozzarella nemen en de vulling uitbreiden met couscous.


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.

Top van de dag:

Dukan Dieet: de… 25 min geleden
Zoekterm: dukan pannenkoek

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring