Ga naar de bovenkant van de pagina

Lekker koken met snijbonen

Geschreven door Mereltje op 07 10 2011. Aantal keer gelezen: 3771. Permalink

Lekker koken met snijbonen

Categorieën: Eten en Drinken, Recepten.

De snijboon is een heerlijke groente om mee te koken. Onderstaand een lekker en gemakkelijk recept: Krieltjes met snijboontjes, paprika en spek.
Krieltjes met snijboontjes, paprika en spek De snijboon is een goede gezonde Hollandse groente, het is een peulvrucht. De snijboon is een ras van de gewone boon, maar door zijn brede platte peul, wordt hij gewoonlijk overdwars in reepjes gesneden voor de bereiding, daaraan heeft hij dus ook zijn naam te danken. De vroegere, oude rassen vormden een draad in de rug, daarom waren ze niet lekker om zo te eten, door het snijden in smalle repen, werden de taaie draden tot korte stukjes gemaakt. Tegenwoordig zijn er nieuwe rassen gekweekt, die draadloos zijn. Je kunt de snijboon gekookt als groente eten. Om het recept Krieltjes met snijboontjes, paprika en spek voor vier personen te maken heb je nodig: • 300 gram in stukjes gesneden snijbonen • 700 gram voorgekookte kleine krieltjes • een beetje olijfolie • 125 gram spekreepjes • 1 rode paprika in smalle reepjes gesneden • 1 gele paprika, ook in reepjes gesneden • 15 gram bieslook fijngehakt • wat peper en zout. Je maakt het gerecht klaar in een kookpan en een hapjespan en het kost je ongeveer 20 minuten. Kook de snijbonen in een laagje water in 10 minuten gaar en giet ze af. Bak de krieltjes in de hapjespan, met een beetje olijfolie ongeveer 5 minuten op een laag vuur met de deksel op de pan. Doe er dan de spekreepjes en paprikareepjes bij, bak dit alles nog ongeveer 5 minuten zonder deksel op hoog vuur. Wel af en toe omroeren. Doe er daarna als laatste de snijbonen bij, zet het vuur laag en blijf af en toe om scheppen gedurende enkele minuten. Werk het gerecht af met wat bieslook en peper en zout. Heb je geen voorgekookte krieltjes, dan kun je natuurlijk ook zelf aardappelen schillen en in kleine blokjes snijden en voorkoken. Het is iets meer werk, maar maakt in smaak van het gerecht niets uit, het is wel goedkoper. Mijn ervaring: Het gerecht staat snel op tafel en is gezond, de spekjes en paprika geven het een extra lekkere smaak. Heb jij ervaring met snijbonen? Deel je ervaringsverhaal op Grabbits!

Schrijf mee, deel mee en groei mee! Geld verdienen met Grabbits? Lees hier verder...


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.

Top van de dag:

De borduurpaketten… 4 uur geleden
Zoekterm: borduurpakketten

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring