Ga naar de bovenkant van de pagina

Koken zonder pakjes en zakjes

Geschreven door Redactie op 10 03 2011. Aantal keer gelezen: 2634. Permalink

Koken zonder pakjes en zakjes

Categorieën: Eten en Drinken, Producten.

Bij het koken van onze maaltijden grijpen we vaak naar de gemakkelijke pakjes en zakjes. Kruidenmixen, poeders voor het maken van sauzen, en complete maaltijdpakketten geven wel veel gemak, maar bevatten vaak ook niet zo gezonde ingrediënten zoals bijvoorbeeld veel zout. Hoe kun je toch gemakkelijke maaltijden maken zonder het gebruik van pakjes en zakjes?

Het gemak van pakjes en zakjes

Fabrikanten spelen handig in op de behoeften van van consumenten. Door ons steeds drukkere leven schiet uitgebreid koken er vaak bij in en maken we graag gebruik van het gemak die fabrikanten ons bieden door middel van pakjes en zakjes die ons helpen een snelle maaltijd op tafel te zetten. Allerlei kruidenmixen, poeders voor sauzen of kant en klaar sausjes zijn samengesteld om op een makkelijke manier iets smakelijks klaar te maken.

Is koken met pakjes en zakjes gezond?

Helaas gaat het gemak van de kant en klare maaltijdmixen gepaard met een minder gezond eetpatroon. Veel zout, weinig vitaminen en toevoeging van kleurstoffen, smaakstoffen en smaakversterkers zijn niet erg gezond voor het lichaam. Bovendien zijn dergelijke maaltijdmixen of maaltijdpakketten vaak veel duurder dan wanneer men zelf kookt met gebruikmaking van verse, natuurlijke ingrediënten en kruiden.

Koken zonder pakjes en zakjes

Het koken zonder pakjes en zakjes lijkt moeilijker dan het is. Meestal is het grootste struikelblok de onbekendheid met het koken met bepaalde kruiden. Men weet niet welke kruiden men voor welk gerecht moet gebruiken en het moeten gebruiken van meer verschillende ingrediënten lijkt ingewikkelder dan een complete mix uit een zakje te kunnen schudden.

Op internet zijn zeer veel recepten te vinden, waarbij gebruik gemaakt wordt van smakelijke kruiden. Zo kun je bijvoorbeeld een heerlijke pastasaus maken van een blikje tomatenpuree, wat oregano, knoflook en basilicum. Ook wordt in de meeste kookboeken alleen maar gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten.


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Koken met zakjes en pakjes

Geschreven door rinajansen op 15 03 2011. Aantal keer gelezen: 1995.

Schrijf mee, deel mee en groei mee!Is het gebruik van pakjes en zakjes goed of niet. Ik heb hier nooit zo bij stil gestaan totdat ik dit artikel las. Ik ben op de zakjes die ik in huis had gaan kijken wat de Kcal enz. waren van deze producten onderstaand kunnen jullie mijn ervaring lezen.



Lees meer...

Koken met zakjes en pakjes

Geschreven door Avanti op 08 11 2011. Aantal keer gelezen: 1603.

Door omstandigheden heb ik de laatste maanden veel bij andere mensen gegeten en was verbaasd over hoeveel pakjes en zakjes die mensen gebruiken in de keuken. Ik ben ook eens gaan kijken in de supermarkt er was verbijsterd over de grote keus.

Lees meer...

Kaassaus zonder pakjes

Geschreven door Avanti op 09 11 2011. Aantal keer gelezen: 2489.

Het lijkt wel of sausjes alleen nog maar uit pakjes, zakjes en flesjes kunnen komen. Maar zelf een lekkere saus maken is niet moeilijk met een goed recept. Meestal is het lekkerder en ook nog gezonder en goedkoper, dus wat let je?

Lees meer...

Rode wijnsaus zonder zakjes

Geschreven door Avanti op 09 11 2011. Aantal keer gelezen: 3227.

Dit is mijn recept voor een heerlijke, eenvoudig te maken rode wijnsaus, waar geen zakjes of pakjes aan te pas komen.

Lees meer...

Roomsaus, niet uit een pakje

Geschreven door Avanti op 14 11 2011. Aantal keer gelezen: 3380.

Sausjes die je maakt zonder pakjes en zakjes hoeven niet veel extra tijd en moeite te kosten en ze zijn veel lekkerder. Met deze roomsaus ben je misschien iets duurder uit maar met de feestdagen op komst, is dat misschien niet zo erg.

Lees meer...

Hollandaisesaus niet uit een pakje

Geschreven door Avanti op 14 01 2012. Aantal keer gelezen: 1802.

Hollandaisesaus is een rijke botersaus die heerlijk smaakt bij asperges en allerlei soorten vis. Hollandaisesaus is wat moeilijker te maken dan de meeste sauzen en komt daarom vaak uit een pakje.

Lees meer...

Gezonder eten begint bij minder pakjes en zakjes

Geschreven door Sundari op 16 05 2015. Aantal keer gelezen: 883.

De supermarkten liggen vol met pakjes en zakjes: kruidenmix, mix voor saus, kant en klaar pakketten voor van alles en nog wat. Ze worden aangeprezen als lekker en handig, maar wat kopen we eigenlijk? Als je de ingrediënten op al die pakjes en zakjes eens goed leest, zul je je verbazen over wat je eigenlijk koopt.



Lees meer...

Top van de dag:

Aquariumstenen en… 2 dagen geleden
Zoekterm: aquarium stenen…

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring