Ga naar de bovenkant van de pagina

Koken met de braadzak

Geschreven door Merel op 10 11 2013. Aantal keer gelezen: 3027. Permalink

Categorieën: Eten en Drinken, Producten.

Je hebt het vast weleens op tv gezien in de reclame, de braadzak! De braadzak met kruiden, je hoeft alleen nog maar vlees toe te voegen. Natuurlijk ben ik ook zo begonnen, maar nu koop ik alleen nog braadzakken en stel ik mijn eigen recepten samen.

Gezond eten

Ja, we houden van lekker, maar ook van gezond eten. Nu heb ik een hartinfarct gehad, dus let ik speciaal op de goede vetten. Het bleek dat ik een chronisch te hoog cholesterolgehalte in mijn bloed had en wat bleek later? Mijn man had precies hetzelfde. Dat betekent, dat je voorzichtig moet zijn met vetten en vooral dierlijke vetten. Nu kun je alles wel gewoon in olie bakken, maar olie is ook vet, wat betekent, dat je wel vetten binnenkrijgt, waar je weer van aankomt. Nu waren we beide al gestopt met roken, dus onze eetlust nam wel toe. Toch proberen wij ons wel een beetje in de hand te houden, door niet teveel te eten en gezond te eten.

De braadzak

Heel vaak zie je ze in de reclames voorbij komen. De braadzakken. Je hebt ze voor kip, rundvlees, vis, karbonade, noem maar op. De kruiden zijn er bijgeleverd. Soms moet je naast het vlees nog wat andere ingrediënten kopen, zoals zure room, uien, groenten en aardappelen. Als je het geheel dan zo bekijkt, wordt je maaltijd toch nog behoorlijk duur. En mijn ervaring is dat de kruiden die er bij zijn, nogal erg zout zijn. Niet al te goed voor je gezondheid, je bloeddruk, dacht ik zo. Ik ben eens gaan experimenteren met de braadzak!

Eigen recepten

Zo kocht ik zelf in het warenhuis braadzakken. Later kwam ik erachter, dat deze ook in de grote supermarkten verkocht werden. Het was eigenlijk veel goedkoper, maar ook gezonder wat ik nu ging doen, want de braadzakken zijn op zich niet zo duur. Ze kosten ongeveer hetzelfde, dan heb je er acht, als één zakje met kruiden, kant en klaar, zonder vlees enz. Dus daar haalde ik al mijn winst uit. Nu kon ik gaan experimenteren. Wanneer je de bijsluiter van de braadzakken goed leest, dan lees je ook hoe lang er bepaalde soorten vlees en vis, of groenteschotels in de oven moeten en op welke temperatuur.

Gemak

Een braadzak geeft je een groot gemak, want ten eerste heb je geen pannen meer nodig. Je kunt alles bij elkaar in één zak stoppen. Je ovenschaal wordt niet vies, je oven wordt niet vies en je hoeft alleen maar de tijd af te wachten tot je eten gaar is. De voorbereiding is echter ook een fluitje van een cent. Je maakt je groente schoon, je schilt je aardappelen en snijdt ze in stukjes en je kruid het vlees. Zak sluiten, twee gaatjes in de zak prikken om de hete stoom te laten ontsnappen en na ongeveer een uur is je maaltijd klaar!


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Vlees klaarmaken in een braadzak, lekker of niet?

Geschreven door Sundari op 01 06 2014. Aantal keer gelezen: 1912.

We hebben allemaal weleens een advertentie of een reclamespotje gezien over vlees in de braadzak. Maggi noemt dat "braadstomen". Ik heb het eens geprobeerd.



Lees meer...

Top van de dag:

Help! Zo’n… 2 uur geleden
Zoekterm: jeuk na douchen

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring