Geschreven door Gladys1980 op 22 09 2016. Aantal keer gelezen: 1162. Permalink
Categorieën:
Eten en Drinken,
Recepten.
Het laatste waar je aan zou denken bij het woord chips is wel boerenkool. Want hoe kun je die groene, sappige boerenkoolblaadjes nu omtoveren tot heerlijk knapperige chipjes? Ja, het kan echt! Hieronder leg ik uit hoe.
Gezonde en ongezonde chips
Wij Nederlanders zijn dol op chips. Het schap voor deze lekkere zoute snacks is in de supermarkten ook heel erg uitgebreid. Allerlei soorten, vormen en smaken chips. Maar deze chips zijn niet gezond. Meestal gemaakt van aardappel of mais bevatten deze chips veel koolhydraten en door de wijze van bereiden ook nog eens veel vet. Chips zijn echte dikmakers.
Gezondere chips zijn ook verkrijgbaar, de zogenaamde groentechips. Deze zijn gemaakt van o.a. pastinaak, wortel en rode biet. Nog steeds groenten met een hoog gehalte aan suikers en koolhydraten en ook nog steeds gefrituurd in hetzelfde vet als gewone chips. Ook niet heel erg gezond.
Maar onlangs zag ik in het schap met bio-producten in de supermarkt boerenkoolchips liggen. Dat wekte mijn interesse, maar het kleine zakje koste wel € 3,49 voor 40 gram! Dat is wel € 87,00 per kilo! Wauw, dat moet toch goedkoper kunnen, dacht ik! Ik heb deze dure zakjes boerenkoolchips maar laten liggen en ben op zoek gegaan naar recepten op internet. En die vond ik!
Zelf boerenkoolchips maken
Op internet vond ik meerdere beschrijvingen van hoe je zelf boerenkoolchips kunt maken. En het ziet er nog vrij eenvoudig uit ook.
Wat heb je nodig?
Bereidingswijze
Je kunt in plaats van peper ook andere kruiden gebruiken, zoals knoflookpoeder, chilivlokken of gemalen komijn. Ook als je andere kruiden lekker vindt, kun je hier heerlijk mee variëren.
Eet smakelijk!
Ervaringsverhalen bij dit artikel:
Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.
Top van de dag:
De eeuwige… 2 weken geleden
Zoekterm: discuseerder
© 2010 - 2019 Grabbits.nl | Voorwaarden
Privacy verklaring & disclaimer | Website: voorloper.com