Ga naar de bovenkant van de pagina

Kersttoetjes

Geschreven door vandollum op 18 12 2015. Aantal keer gelezen: 385. Permalink

Categorieën: Eten en Drinken, Recepten.

Wat is er heerlijker dan een mooi kerstdessert, alleen moet je elk jaar weer bedenken: wat zal ik nu als dessert maken? Het dessert is altijd de afsluiting, en de kop koffie natuurlijk. Je wilt iedereen tevredenstellen en er is een grote selectie van desserts waar je uit kan kiezen. Het internet maakt het mogelijk om allerlei recepten vanuit de hele wereld naar binnen te halen. Je kan voor een pudding gaan, je kan een taart bakken, je kan ijs met warme kersen serveren, keuze genoeg. Ik wil met jullie een aantal kersttoetjes bespreken. 

Ik heb ooit een witte chocolade kersttaart gemaakt. Makkelijk om te maken en hij ziet er decadent uit. Je hebt ervoor nodig:

  • 1 pak koekjes
  • 65 gram boter
  • 6 blaadjes gelatine
  • 500 gram crème fraiche
  • 100 gram basterdsuiker
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 100 gram witte chocolade
  • 250 gram ricotta
  • Wat versiersels

Ik maak deze taart in de springvorm.

Bereidingswijze:

Je mengt de boter met de verkruimelde koekjes. Je kan lange vingers nemen of elke koekje wat jij lekker vindt. De gelatine week je in koud water voor vijf minuten. Je verwarmt de crème fraiche en de suiker in een steelpan, totdat de suiker helemaal is opgelost, Roeren blijven en dan de gelatine toevoegen totdat deze is opgelost. Ondertussen smelt je de chocolade in een pan boven kokend water of een kommetje kan ook. De ricotta moet goed gemixt zijn, dit doe ik in een blender.

Bij de ricotta voeg je de gesmolten witte chocolade. Je neemt dan de springvorm en spuit die even in met vloeibare boter en vult dan de springvorm met het kruim- en botermengsel, daar overheen het mengsel van de ricotta en de crème fraiche. Laat de taart 's nachts in de koelkast staan om op te stijven, dus deze taart kan je voor Kerstmis al maken, dat scheelt. De andere dag, als je de taart wilt gebruiken, dan haal je hem uit de springvorm en versiert hem dan met chocoladeversiersels.

Als je dat wilt leren, dan smelt je de chocolade van je keuze, ik neem voor deze taart pure chocolade en smelt die. Je strijkt hem uit op een vel bakpapier. Laat hem even stollen en dan ga je met de kaasschaaf er overheen en je hebt perfecte chocoladekrullen.

Zo kan je een bruine chocoladetaart maken, een taart met fruit gevuld, je kan een boomstam maken van chocolade zodat je en feestelijk dessert op tafel kan zetten. Indien je een boomstam wilt maken, dan maak je gewoon een basisrecept van deeg, ik neem altijd cakebeslag of taartbeslag. Je kan ook gewoon een cake bakken en die dan later in dunne lagen snijden, zodat je de boomstam kan vullen. Je legt deze plakken dan op bakpapier of een schoon bord, je doet er glazuur op, dan een beetje roomkaas en marmelade van je keuze en rolt hem dan op.


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.

Top van de dag:

Dukan Dieet: de… 51 min geleden
Zoekterm: dukan pannenkoek

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring