Ga naar de bovenkant van de pagina

Ik eet graag een worstenbroodje!

Geschreven door rinajansen op 17 09 2011. Aantal keer gelezen: 5800. Permalink

Ik eet graag een worstenbroodje!

Categorieën: Eten en Drinken, Producten.

Een worstenbroodje wordt gegeten tijdens de lunch, als tussendoortje of als snack tijdens de borrel of op een feestje. Onderstaand kun je mijn ervaring lezen met worstenbroodjes.
Wat zijn worstenbroodjes? Worstenbroodjes worden gemaakt van brooddeeg en bladerdeeg: • Brooddeeg: is een deeg dat gemaakt wordt van Meel en Bloem (tarwe) waaraan water of melk, gist en zout aan wordt toegevoegd. Als je deze ingrediënten door elkaar mengt (goed kneden ongeveer 10 min.) krijg je een deeg dat iets elastisch is. Daarna moet het deeg ongeveer 1 uur rijzen om er vervolgens mee te kunnen bakken. De smaak van dit deeg zegt de naam eigenlijk al het eind resultaat smaakt naar brood. • Bladerdeeg: Is een deeg product dat kant en klaar in de supermarkt te koop is maar ook door de bakker wordt gebruikt om er o.a. worstenbroodjes van te bakken. Bladerdeeg is gemaakt van allemaal dunne lapjes deeg die op elkaar zijn gelegd met tussen ieder laagje deeg boter. Hierdoor krijgt het bladerdeeg zijn krokante en luchtige smaak. Het deeg wordt meestal gevuld met gehakt ( maar kan ook ander vlees of worst zijn ) dat op verschillende manieren gekruid wordt. Zo is het mogelijk dat iedere bakker of supermarkt zijn eigen smaak worstenbroodje heeft. Ieder jaar (in Brabant) wordt er een wedstrijd gehouden onder de bakkers om te bepalen welke bakker het lekkerste (eigen recept) worstenbroodje maakt. Een worstenbroodje kun je zowel warm als koud nuttigen. Het worstenbroodje kun je opwarmen in de oven of in de magnetron. • Oven: na het opwarmen in de oven heeft het worstenbroodje een mooie krokante bruine buitenlaag en het deeg is iets hard geworden. • Magnetron: Het worstenbroodje wordt heerlijk warm, maar het deeg is erg zacht en soms iets klef door het vocht. Het Brabants worstenbroodje: • Dit worstenbroodje is gemaakt van wit brooddeeg, ongeveer 15 centimeter lang, en gevuld met gekruid gehakt. Mijn ervaring met worstenbroodjes In het weekend hebben wij altijd worstenbroodjes in huis. Wij eten de worstenbroodjes bij de lunch maar ook als tussendoortje. Meestal koop ik de worstenbroodjes bij de warme bakker. Ik kies iedere keer weer een andere bakker om de verschillende smaken van de worstenbroodjes te variëren. Als wij op de camping staan maak ik wel eens gebruik van verpakte worstenbroodjes omdat dit een erg makkelijk product is om te bewaren. Soms vinden de kinderen het ook erg leuk om samen worstenbroodjes te maken. Op dat moment maak ik gebruik van bladerdeeg die ik kant en klaar koop in de supermarkt en vul dit deeg met zelf gekruid gehakt. Heb jij ervaring met worstenbroodjes? Deel je ervaringsverhaal op Grabbits!

Schrijf mee, deel mee en groei mee! Geld verdienen met Grabbits? Lees hier verder...


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.

Top van de dag:

Panettone van… 14 uur geleden
Zoekterm: panettone kopen…

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring